Breadcrumbs

פרק א': למה כדאי לנו לצאת למסע למידה מתמשך?

נברר האם אפשר ללמוד בכל גיל ונלמד על היתרונות של למידה מתמשכת

 

חלק א': מתחילים ללמוד במרכז לצמיחה פיננסית

####

מחקרים מראים שאנחנו יכולים ללמוד בכל גיל, אז בואו ננצל את זה! המרכז לצמיחה פיננסית מציע לכם מגוון עצום של מדריכים, כתבות, סרטונים וחומרי לימוד נוספים בנושא התנהלות פיננסית נכונה. בואו להכיר שיטות שיעזרו לכם ללמוד וגם לזכור את מה שלמדתם.

 

 

פרק ב': למידה מתמשכת - אימוני כושר למוח הגמיש

עד לפני כמה עשרות שנים, ההנחה הרווחת היתה שהמוח שלנו מפסיק להתפתח בגיל 25. מאז (למזלנו) ההנחה הזו הופרכה. מחקרים מראים שהמוח שלנו הוא איבר גמיש, שממשיך להתפתח ומאפשר לנו ללמוד בכל גיל. בדיוק בגלל זה חשוב שנאמץ את הלמידה המתמשכת כדרך חיים.

 

אז לא משנה בני כמה אתם או מה המטען הגנטי שלכם, בכל רגע אתם יכולים ללמוד משהו חדש. אם תקפידו לעשות זאת, תוכלו לשמור על המוח שלכם ב"כושר" עד גיל מבוגר מאוד, וככל שהוא יהיה יותר ב"כושר", יהיה לכם קל יותר ללמוד עוד ועוד דברים.

 

מוח גמיש - מה זה אומר בעצם? 

 

כדי להבין מה הכוונה במוח ׳גמיש׳, נשווה בין שני סוגי חומרים, גומי ופלסטלינה. 

 

אין ספק שגומי הוא חומר גמיש, שכן אפשר למתוח אותו. אלא שברגע שמשחררים את הגומי, הוא חוזר למצבו הקודם. זה לא סוג הגמישות של המוח, וטוב שכך, כי אז היה לנו קשה ללמוד ולהתפתח מלמידה ללמידה.

 

לפסלטלינה, לעומת זאת, יש גמישות מסוג אחר. כל שינוי של הצורה שלה נשמר, עד לפעם הבאה שבה משחקים איתה. כך גם המוח שלנו מתנהג.

 

ההבנה שהמוח שלנו גמיש כמו פלסטלינה, יכולה לשחרר חסמים שאולי יש לנו לגבי היכולת שלנו ללמוד. למידה מתמשכת במהלך החיים תשפר ותפתח את מוחנו עוד ועוד, כך שבכל יום נוכל להיות גרסה משופרת של עצמנו, לשמור על יכולות קוגנטיביות גבוהות וגם ליהנות מאיכות חיים בגיל הזקנה.

 

4 עצות מעשיות לשמירה על הכושר של המוח

 

  1. מצאו מה באמת מעניין אתכם – נכון שלפעמים אנחנו לומדים דברים כי "צריך", אבל המוח עשוי להשתנות עוד יותר כשאנחנו לומדים משהו משמעותי עבורנו. לכן כדאי למצוא אופקים ללמידה שיהיו אטרקטיביים וילהיבו אתכם.
  2. אל תיפלו למלכודת הנוחות – אם נדמה לכם שהגעתם לגיל שבו "הראש עובד פחות טוב" ונראה לכם שלמידה מתאימה לצעירים יותר, הזכירו לעצמכם שהמוח גמיש ומתפתח, בכל גיל. יותר מזה, כדי לשמור על היכולות הקיימות של המוח צריך לאתגר אותו כל הזמן.
  3. תחגגו את הגמישות של המוח שלכם – למדתם משהו חדש? שיפרתם יכולות? זה לא מובן מאליו. עצרו מדי פעם לחגוג את ההחלטה ללמוד, את ההשקעה ואת ההצלחות שלכם.
  4. שימו דגש על ההתפתחות והמאמץ, ולא על התוצאה – מה שחשוב הוא השיפור המתמיד - בכל פעם שאנחנו מאתגרים את עצמנו ולומדים משהו חדש, המוח שלנו מתפתח עוד ועוד. זכרו שלא תמיד פשוט ללמוד משהו חדש. הקושי לא מעיד על רמת האינטליגנציה שלנו. לפעמים צריך להתאמץ קצת יותר כדי להתגבר על מכשול מסוים, זה הכל.

 

 

גמישות המוח היא מתנה גדולה עבורנו. היא מאפשרת לנו לצאת למסע למידהמתמשך, ולהאמין בעצמנו וביכולת שלנו ללמוד ולהתפתח. אז צאו למסע ותיהנו ממנו.

זזז

 

פרק ב': איך לזכור את מה שלמדנו?

נבין מהו האופן שבו הזיכרון עובד ונכיר אסטרטגיות ללמידה אפקטיבית וזכירת החומר.

 

פרק ג': איך להתחיל ללמוד כבר מחר בבוקר?

טיפים לבניית תוכנית למידה, והרגלים שכדאי לנו לסגל כדי להתמיד בתהליך.

####חלק א': מה יעזור לנו ללמוד לאורך זמן?

עכשיו שאתם יודעים איך ללמוד נכון וגם לזכור את החומר, זה הזמן להכיר טיפים לבניית תכנית למידה שתעזור לכם להתמיד בתהליך. 

 

 

 

פרק ב': היכון, הכן, מתחילים ללמוד

לפני שניפרד, הנה כמה הנחיות מעשיות שיעזרו לכם לעשות את הצעדים הראשונים במסע הלמידה.