Glossary tooltip block
%title% %summary%Breadcrumbs
Breadcrumb
- דף הבית
- לתכנן את העתיד
- להיערך לעולם התעסוקה המשתנה
- איך לנהל משא ומתן על העלאה בשכר?
איך לנהל משא ומתן על העלאה בשכר?
6 עצות לניהול משא ומתן מוצלח על שכר בעבודה
ארגונים רבים נוהגים לקיים שיחות הערכה אחת לשנה, במסגרתן ניתנת לעובד הזדמנות לדון בתנאי השכר שלו. מנגד, יש ארגונים שבהם שיחות כאלו לא מתקיימות כלל ועל העובד ליזום את הפנייה למעסיק בעצמו, אם הוא מעוניין לבקש שיפור בתנאי השכר שלו. בשני המקרים כדאי להתכונן כראוי לשיחה על מנת למקסם את סיכויי ההצלחה שלה. ריכזנו עבורכם כמה עצות לניהול משא ומתן מוצלח על שכר בעבודה:
1. קבעו פגישה מסודרת
אל תחכו לשיחת מסדרון כדי להעלות את נושא השכר. מוטב לקבוע פגישה עם המנהל, ולהגיע אליה מוכנים. כך תוכלו לשדר רצינות אל מול המעסיק, תאפשרו לו להתכונן לשיחה וגם תקבלו את מלוא תשומת הלב. אם במקום העבודה שלכם נהוג לקיים שיחות שכר במועד מסוים – נסו שלא לחרוג מהנוהג, אלא אם מדובר במקרה חריג שדורש לדעתכם את הקדמת השיחה.
קביעת פגישה ממוקדת בנושא שיפור תנאים, תאפשר לכולם להתכונן אליה מראש ולהימנע מהסחות דעת בנושאים אחרים.
2. בדקו את שווי השוק שלכם
כדאי לבדוק כמה מרוויחים קולגות שלכם בתפקיד מקביל בארגונים אחרים, על מנת לוודא שהציפיות שלכם תואמות את המציאות. כמו כן ניתן לברר מהו השכר המקובל בשוק לתפקיד שלכם באמצעות טבלאות שכר שמופיעות באתרי חיפוש עבודה ברשת. שם תוכלו גם לבדוק מהי עליית השכר המקובלת ביחס לשנות הניסיון. כדאי להשוות בין כמה טבלאות מכיוון שעשויים להיות פערים בנתונים שהן מציגות.
הגיעו לשיחה מוכנים עם המספרים כדי שתוכלו לבקש עדכון שכר שיהיה ריאלי עבור התפקיד שלכם.
3. הכינו רשימת הישגים
אם עשיתם עבודה טובה, זכותכם לבקש לראות ביטוי לכך בתלוש השכר. חשבו על כמה הצלחות עיקריות שלכם בעבודה בשנה החולפת. זו הזדמנות מצויינת להזכיר למעסיק את התרומה הרבה שלכם לארגון. הדגישו את הערך המוסף שלכם לארגון בזכות הניסיון שלכם, הייחודיות שאתם מביאים לתפקיד ופרוייקטים ייחודיים שהצלחתם בהם במיוחד.
פירוט ההישגים שלכם מהשנה החולפת ידגישו את התועלת הרבה שלכם לארגון ויחזקו את היחס החיובי כלפיכם מצד המנהלאחרים.
4. הגדירו מטרה
החליטו מראש – מה אתם רוצים להשיג בשיחה? מה היקף ההעלאה לה אתם מצפים? כדאי גם להגדיר לעצמכם חלופות להעלאה בשכר: לפעמים האפשרות לעבוד מהבית, תוספת ימי חופשה, קרן השתלמות, ביטוח בריאות או הטבות סוציאליות אחרות, יכולות להיות חלופות טובות לעליית שכר, במקרה שהעלאה לא תתאפשר בטווח הקרוב.
התמקדו בתנאים שהכי חשוב לכם להשיג. אם הגמישות בשעות העבודה חשובה לכם יותר מתוספת נסיעות, הדגישו זאת במהלך השיחה.
5. ודאו שהתזמון נכון
אם החברה במשבר, כנראה שזה זמן פחות טוב לבקש שיפור בשכר. כדאי לקבוע את הפגישה בסמוך לרבעון מוצלח או בסיום פרוייקט גדול. גם התזמון במהלך היום יכול להיות קריטי: עדיף לנהל את השיחה בבוקר, כשכולם רעננים, ולא לפני ארוחת הצהריים או לקראת סוף היום.
הבחירה לבקש שיפור בשכר בתקופה מוצלחת ורגועה, יכולה להשפיע לחיוב על הסיכויים לקבל תשובה חיובית.
6. שמרו על גישה חיובית
אם תהיו בטוחים בעצמכם ותשמרו על גישה חיובית, יהיה סיכוי גבוה יותר שהמעסיק יבוא לקראתכם. הצבת אולטימטום או הצגת טיעון המבוסס על השוואה לשכר של עובדים אחרים בארגון, עלולים להוביל לסירוב וליחס שלילי מצד המעסיק. נצלו את הפגישה כדי לציין את היתרונות של התפקיד שלכם ועד כמה אתם נהנים לעבוד בארגון ורוצים להמשיך ולהתפתח בו.
זכרו שהמטרה שלכם היא לשפר תנאים בארגון שאתם נהנים לעבוד בו. אם תצליחו להעביר את המסר הזה למנהל, יגדל הסיכוי שהוא יבוא לקראתכם.
אז מה כדאי לעשות כבר עכשיו?
|
||
לבצע מחקר על שווי השוק שלכם ולבדוק מהו השכר המקובל | ||
לערוך רשימה של ההישגים שלכם בארגון | ||
לקבוע שיחה עם המנהל או המנהלת, להגדיר לעצמכם מהי מטרת השיחה, ולחשוב מראש על חלופות להעלאה בשכר | ||
*האמור כאן הינו בבחינת מידע והסברים כלליים בלבד, אינו מהווה יעוץ פנסיוני או יעוץ אחר, ואינו מהווה תחליף ליעוץ פנסיוני או פיננסי, בהתאם לעניין, המותאם ללקוח ולצרכיו האישיים. ההסברים הינם כלליים ובהתאם לחוק והכללים הידועים במועד העלאת התכנים לאתר.