Document

Breadcrumbs

תשקיעי בעצמך

 

תשקיעי בעצמך

כל אישה מצליחה מתחילה בילדה שחולמת
כל אישה מצליחה מתחילה בילדה שחולמת

את עובדת, מסיעה, מארגנת, תמיד דואגת לכולם... ומה איתך? 

זו ההזדמנות שלך להשקיע בעצמך, להיעזר בתכנים שפיתחנו במיוחד עבורך, לתפוס פיקוד על ההתנהלות הפיננסית שלך וללמד גם את דור ההמשך על התנהלות פיננסית נכונה. 

אפשר וחשוב לדבר על כסף בכל גיל

אפשר וחשוב לדבר על כסף בכל גיל

הבת שלך מסתכלת עלייך, סופגת ממך ידע ולומדת לפעול כמוך בכל אספקט של החיים, גם בהיבטים הפיננסיים. 

למדי אותה על התנהלות עם כסף כבר בגיל צעיר, כדי שתפתח הרגלים טובים לכל החיים. 

היי אמא, זה ממש בסדר (ואפילו דרוש) לדבר עם המתבגרת שלך על כסף

ליהי עינב

מאמר מאת ליהי עינב 

אני בטוחה שגם לך זה מפריע מדי פעם לפתוח עיתונות כלכלית ולגלות שנשים מרוויחות פחות מגברים. לנו כאימהות, כך אני מרגישה, יש תפקיד בלשנות את המציאות הזו. אז לכל האימהות שקוראות - יש לנו תפקיד חשוב ומכריע בעיצוב האישיות, העמדות וההתנהגויות הכלכליות של הבנות שלנו. 

היא מסתכלת עלייך, סופגת ממך ידע ולומדת לפעול כמוך בכל אספקט של החיים, גם בהיבטים הפיננסיים. על ידי טיפוח דיאלוג פתוח וכנה על כסף, תוכלי לצייד אותה בידע ובביטחון לקבל החלטות מושכלות שישפיעו על עתידה הכלכלי. מבניית תקציב ועד השקעות, אוריינות פיננסית היא מיומנות חיים חיונית שיכולה להעצים אותה, לעזור לה להשיג את מטרותיה ולשגשג בשנים הבאות. קבלי כמה טיפים פרקטיים ליצירת שיח פתוח על כסף עם הבת שלך כדי ליצור לה ולך ביטחון פיננסי. 

דברי על כסף בבית, הבת שלך מסתכלת עלייך ולומדת ממך כל הזמן והדרך הטובה ביותר היא דוגמה אישית. הראי לבתך כיצד לנהל כספים בצורה אחראית דרך הפעולות שאת מבצעת. שתפי אותה איך את למדת על התנהלות פיננסית, מאיפה ניתן לרכוש מידע שכזה ( למשל, באתר של המרכז לצמיחה פיננסית) ואפילו תקבעו לכן זמן משלכן ביומן בו אתן יושבות ומדברות כסף. מתקיימים הרבה מצבים שבהם רק אחד מן ההורים מדבר על כסף עם הילדים או שהוא הכתובת לנושא. תראי לה שאין באמת חלוקת עניינים כזו בתוך הבית. קחי חלק בשיחות הפיננסיות שלה עם בן או בת הזוג שלך ושלא יווצר מצב בו רק הורה אחד מבין ומנהל את העניינים הפיננסיים בבית גם בפועל וגם מול הילדים.

אף פעם לא מוקדם מידי לדבר על כסף. למדי את בתך על התנהלות עם כסף כבר בגיל צעיר, כדי שהיא תוכל לפתח הרגלים טובים שיחזיקו מעמד לכל החיים. יש לנו המון הזדמנויות לעשות זאת, בין אם דרך דמי הכיס שלה או כסף שקיבלה במתנה ואפילו דרך המשכורת שאת מקבלת בעצמך. ספרי לה על דרכים להרוויח כסף, להגדיל הכנסות, לנהל הוצאות ואיך לחסוך את הכסף שלה. אם הבת שלך רוצה להתחיל לעבוד, תחשבי איתה ביחד על אופציות שונות ולא רק ״בייביסיטר״. אולי היא יכולה להדפיס חולצות לכיתה שלה? או לאפות עוגות ולפרסם בווצאפ השכונתי? או ללמד מתמטיקה את הבן של השכנה? או להפוך את הרשתות החברתיות שלה למקור הכנסה? דברי עם הבת שלך, תעצימי אותה. 

שלבי אותה בקבלת החלטות פיננסיות של משק הבית - כמו למשל בקניות בסופר, בהכנות לקראת חופשה משפחתית או אפילו בבחירת מסעדה לאכול בה. הסבירי את הבחירות שלך, את השיקולים ועל סמך מה את מקבלת החלטות מסוג זה. לפעמים אנחנו אומרות ״לא״ ושוכחות להסביר את הסיבה הכלכלית שעומדת מאחורי זה והיא חשובה מעין כמוה. 

הציבי יחד איתה יעדים פיננסיים - גם כמשפחה וגם באופן פרטני עבורה. למשל יעד לחיסכון כמו שכר לימוד לאוניברסיטה או חופשה לפני צבא. עזרי לה להבין מה היעדים שחשובים לה, כמו לימודים, רכב או אפילו מכשיר סלולרי חדש. משהו שחשוב לי לומר לך זה שלבנות נוער יש תפיסת זמן שונה משלנו, ושנתיים קדימה נראה להן כמו נצח. 

עודדי אותה לחסוך - גשי איתה לבנק לפתוח יחד חשבון צעיר או אפילו תבחרו יחד מסלול חיסכון. הסבירי לה את חשיבותו של חיסכון למען העתיד ולמען היעדים הפיננסים שכבר עזרת לה לגבש. עוד טיפ קטן: תני לה גישה דיגיטלית למקום שבו היא יכולה לראות את הכסף שלה נצבר וגדל.

תהיי מוכנה לענות על השאלות שלה ולספק לה הדרכה ראויה. אם את נתקלת בשאלה שאת לא יודעת לענות עליה נצלי את זה להזדמנות ללמוד על כך יחד איתה ואל תוותרי גם אם נראה שלוקח לה קצת זמן להבין את המושגים במלואם. ברור שבנות נוער שואלות הרבה שאלות, בין השאר גם על כסף. נצלי את זה ללמידה. יש המון קבוצות בפייסבוק למשל שבהן את יכולה להתייעץ עם נשים אחרות לגבי שאלות שהבת שלך העלתה ולבדוק איך הן היו עונות, אז אל תרגישי לבד. 

הבת שלך רואה אותך מבצעת  קניות אונליין? אז חשוב שתסבירי לה גם את הסכנות - את כל הטריקים של האתרים שהיא לא תמיד תכיר (כמו זה שרושמים לך שנשאר רק פריט אחרון באדום בוהק) או את הפיתוי שבקנייה בקליק אחד. 

למדי אותה על התנהלות עם חובות - הסבירי לה מה זה בכלל חוב, איך מגיעים למצב כזה וחשוב יותר - הסבירי לה איך יוצאים ממנו. זו הזדמנות מעולה לדבר על אשראי, ריביות וההשלכות על אי תשלום בזמן ואי עמידה בהתחייבויות. הקניית ההרגלים הנכונים של עמידה בהתחייבות היא חשובה מגיל צעיר. 

לסיכום,
כסף הוא לא טאבו. אפשר ואף רצוי לדבר על כסף בתוך הבית. שתפי אותה בתקציב המשפחתי, איך את מתנהלת עם המשכורת שלך כשהיא נכנסת, איך את מחלקת את ההוצאות השוטפות כמו למשל מתי משלמים חשבונות, איך לקבוע תקציב לסופר, כמה הולך לחיסכון, איך מנהלים את התקציב במידה ויש הלוואות פתוחות וכדומה.

למדי אותה ללמוד, גם אם זה קורה בטיקטוק או באתרים כמו האתר למרכז לצמיחה פיננסית - לא כולנו נולדנו עם ידע פיננסי וסביר להניח שלא למדנו זאת בבית הספר או בבית ובזכותך אמא הדברים הולכים להשתנות. 

העצמה פיננסית היא היבט מכריע של צמיחה אישית והצלחה עבור נערות. המפתח הוא לגשת לחינוך פיננסי כתהליך מתמשך הדורש סבלנות, התמדה ונכונות ללמוד וללמד. על ידי הצבת יעדים פיננסיים, פיתוח תקציב והשקעה נבונה, בנות יכולות לבסס בסיס כלכלי חזק שישרת אותן לאורך כל חייהן. עם ההדרכה והתמיכה הנכונה, בנות יכולות להיות בטוחות ומועצמות להשתלט על עתידן הכלכלי, לפרוץ כל מחסום ולהגשים את חלומותיהן. זכרי, העצמה פיננסית היא לא רק כסף. 

ידע פיננסי יכול לעצב את האישיות של הבת שלך ולאפשר לה את החופש לחיות את החיים שהיא רוצה ולהפיק את המרב מההזדמנויות שלה. 

להמשך קריאה

איך לדבר עם הילדה שלך על כסף

איך לדבר עם הילדה שלך על כסף

בעזרת דוגמה אישית, כלים והכוונה שתתני לה תוכלי ללמד אותה להתנהל פיננסית בביטחון. 

רוצה שהבת שלך תצליח בחיים? תתחילי בלבקש העלאה בעצמך

מעיין ארזי מלינרסקי

טור דיעה של מעיין ארזי מלינרסקי, מנכ"לית עמותת שוות 

לנשים רבות עדיין אין אומץ לבקש העלאה או קידום, אך בעזרת כלים נכונים והכוונה, תוכלו ללמד את הילדות שלכן לעשות זאת בביטחון. ולפני הכל - הוו דוגמא אישית ותפסיקו להגיד "דברו עם בעלי על הכסף". 

"לא נעים לי לבקש העלאה כי עוד לא הוכחתי את עצמי מספיק", או: "קיבלתי הצעה והיא היתה נראית לי הגונה אז לא התווכחתי". נשמע לכן מוכר? כולן יודעות לדקלם שיש בממוצע 30% פער בשכר בין גברים ונשים, כשהפער במגזר הציבורי מגיע גם ל-50%. בכל רגע נתון נעשים ניסיונות לקדם את נושא השוויון - דרך מחלקות משאבי אנוש וחדרי הנהלה ובעזרת יוזמות חשובות אחרות. 

השיח על שכר נשים קיבל תפנית בעקבות מאמצי החברות הגדולות במשק סביב הנושא, שעוזרים לגדל חשיבה "מודעת שכר". נשים רבות שלא ראו את עצמן מסוגלות להוביל דיון שכר משמעותי עבורן או עבור הקולגות שלהן, מתחילות להוביל שינוי, אולם זה נוגע במגזרים בודדים ולא מבשר על שינוי מגמה גורף בקרב מקצועות פחות מבוקשים במשק, וזאת גם למרות חוק שמחייב שקיפות בשכר. 

לצד התפיסה המעוותת לפיה נשים וכסף לא הולכים ביחד - אלא אם מדובר בכרטיס אשראי וקניות, הבעיה העיקרית היא בפער בין מה שהאישה חושבת על עצמה לבין מה שהיא באמת. לא מעט עבודות ומחקרים שנעשו בנושא הגיעו לאותה מסקנה: נשים פשוט מבקשות פחות או לא מבקשות כלל, בגלל שהן חוששות לאכזב או בגלל החשש להיכשל במשא ומתן; במילים אחרות, הן לוקות בביטחון עצמי נמוך שלא הולם את הכישרון ואת הניסיון. כך, נשים סוחבות פער גדול בין הדימוי העצמי שלהן לבין היכולות האמיתיות שלהן לאורך כל שנות הקריירה. הן אינן יודעות לקחת קרדיט על הישגים - ועל קידום או מיתוג עצמי קשה להן עוד יותר לדבר. 

כמו תמיד, הבעיה המרכזית היא נקודת ההתחלה. כדי לשנות תפיסות מקבעות ומעכבות של אישה בת 30, נדרשים המון מאמצים. ממחקר ועד תכניות פנים-ארגוניות, הכשרות, סמינרים ועוד. יכול להיות שהיא תצליח להתקדם וגם לממש חלק מהפוטנציאל הכלכלי שלה, אבל הבעיה המרכזית עודנה דורכת במקום - והיא העובדת הבאה, דור העתיד. העובדת הזו היא עוד ילדה. נערות רבות, בנות עשר, 14 ואפילו 18, חוות לפי מחקרים ירידה משמעותית בהערכה העצמית שלהן - שתמנע מהן אחר כך לבקש את מה שמגיע להן. ואז הן גם מגיעות לעולם העבודה חסרות בכלים שיעזרו להן לצמוח ולהתחזק ועם פער מובנה שקשה מאוד לצמצם. 

אז איך עושים ועושות את זה נכון? איך נדבר עם הילדות על כסף? וכשאני מתכוונת לכסף אני לא מתכוונת לדמי כיס - בעד או נגד, אלא מה לעשות איתו, למה כדאי לעבוד, מה זה מאפשר וכיצד הוא משפיע על ההרגשה שלנו לגבי עצמנו. כדי לנסות ולשנות תפיסות שגויות כדאי ליישם כמה פרקטיקות כבר בגיל צעיר, שיכולות להוות בסיס חשוב לחשיבה פיננסית חיובית.

למשל, תלמדו את המתבגרת שלכן לעשות השוואה והערכה. היא עושה בייביסיטר? יכול להיות ש-15 שקלים לשעה שהציעו לה זה ממש מספיק בעיניה, אבל אולי זה לא השכר המקובל בשכונה? זו יכולה להיות הזדמנות מעולה לשיעור בשכר הוגן ושווה. תעודדו אותה לברר כמה חברות שלה מרוויחות על אותה עבודה. דברו איתה ונסו להבין יחד האם השכר שהיא מקבלת מתיישב עם מה שהיא חושבת על עצמה בנוגע לתפקיד שהיא עושה. שתחשוב האם זה באמת מספיק לה, כמה שעות היא תצטרך לעבוד כדי לקנות את מה שתכננה (ואם היא לא תכננה - אז זה הזמן שלה להציב יעד עבור עצמה). 

תעודדו אותה לבקש - ולא לקבל. תעזרו לה כאמור להעריך מראש כמה העבודה שלה שווה, כמה מקובל לשלם, ולנקוב בסכום המבוקש. תמיד גם אפשר לשקול בקשה להעלאת שכר, או שיפור בתנאים. אם היא תהיה מודעת לתנאים, למחויבויות וגם לעמוד על שלה כבייביסיטרית או כדוג-ווקרית היא ודאי תצליח יותר בהמשך, בתפקידים מורכבים יותר. כדאי שכל שיחה כזו תתחיל ממקום מחזק שישקף לה את יכולותיה ואת מעלותיה. 

ולפני הכל, תהוו בעצמכן מודל לחיקוי ולהשראה. ספרו על העלאת השכר שקיבלתן, על הקידום שהצלחתן להשיג, על המשא ומתן המוצלח שניהלתן והביא לתוצאות מעולות. אפשר גם לשתף באכזבות וללמוד מהן ביחד. בנוסף, לא הייתי חוסכת מנערות בוגרות גם סיפור אישי מהעבר המקצועי שלכן, לצד הסברים על חסכונות, השקעות ועוד. 

ומשימה אחת אחרונה: הורידו, ומהר, עכבות בנושא. שבו בעצמכן ללמוד יותר לעומק על חשבון הבנק שלכן, על הפנסיה שלכן, על הזכויות שלכן - וכנסו אל הבוס.ית לבקש העלאה בשכר. אל תסכימו עם בדיחות "כרטיס אשראי" ותפסיקו להגיד "דברו עם בעלי" כששואלים אתכן על כסף, או כשאתן נדרשות לנהל משא ומתן כספי. אם נצליח לגדל חשיבה מודעת מגדר, שקשורה גם לנושאים כלכליים, אולי בעוד עשור או שניים נפגוש פה נשים שלא מצליחות להבין איך פעם היה פה אחרת. 

הכותבת היא מנכ"לית עמותת שוות 

להמשך קריאה

תמונה עסקים

איך מנהלים עסק מצליח? 

תמיד חלמת להיות מורה ליוגה, אבל חששת לעשות את הצעד הראשון?

הטיפים האלו יעזרו לך לנווט במורכבות של השקת עסק מצליח ויאפשרו לך צמיחה עסקית, תודעתית ופיננסית

 

 

יזמת ולא יזמית: המדריך לפתיחת עסק 

מאמר מאת ליהי עינב 

ליהי עינב

לפני כמה שנים נחשפתי לדיון ברשתות החברתיות:״איך אומרים? יזמת או יזמית״. בהתחלה זה היה נראה לי ויכוח איזוטרי, אבל הנימוקים היו ממש מעניינים ובסוף השתכנעתי שאני אגיד ״יזמת״. למה? כי המילה ״יזמית״ זה אומר, ״יזמת קטנה״ והיא מילה קטנה. אני אומרת לי לחבריי ולחברותיי ״יזמת״. עכשיו אפשר להתחיל. 

עבור נשים רבות, פתיחת עסק עצמאי יכולה להיות חוויה מתגמלת ומעצימה. בין אם את מעוניינת להשיק סטארט-אפ או להקים עסק קטן, ההזדמנות להיות הבוסית של עצמך ולרדוף אחרי התשוקות והחלומות שלך יכולה להיות מתגמלת להפליא. עם זאת, המסע לקראת יזמות מצליחה ועצמאות עסקית יכול להיות מרתיע, ולעתים קרובות הוא דורש כמות משמעותית של תכנון ומאמץ. למרות האתגרים, פתיחת עסק עצמאי משלך יכולה להציע לך לפרוץ את תקרת הזכוכית של ההכנסות שלך, לאפשר לך את החופש לעשות מה שעושה לך טוב ולשמש דוגמא חיובית לסביבה שלך. במאמר זה, נחקור כמה טיפים ואסטרטגיות לנשים ששוקלות לפתוח עסק עצמאי משלהן. בין אם את בעלת עסק ותיק או חדשה בעולם היזמות, בין אם שכירה או בין עבודות - הטיפים האלו יעזרו לך לנווט במורכבות של השקת עסק מצליח ויאפשרו לך צמיחה עסקית, תודעתית ופיננסית. 

התכונני לשנה מורכבת ורתמי בני משפחה: השנה הראשונה לפתיחת עסק, היא קצת מלחיצה. פתאום אין לך כבר משכורת קבועה שנכנסת, ואם לא עשית כלום החודש גם לא יהיה כלום שייכנס לחשבון. זה נשמע טריוויאלי אבל זה ממש מטלטל. לכן, את מאד זקוקה לגיבוי ותמיכה מלאה מכל הסביבה המיידית שלך ובמיוחד המשפחה הגרעינית. לא בהכרח תמיכה כספית אבל כן שיבינו לאיזו שנה את נכנסת. 

תשאלי את עצמך את השאלות הנכונות - כדי לצאת לעצמאות תצטרכי להתמודד עם תשובות לשאלות חשובות כמו למה אני רוצה לפתוח עסק עצמאי, מה חשוב לי להשיג בעסק הזה? חשוב מאוד להבין למה את נכנסת למסע שכזה, אם לא תהיה לך סיבה טובה, יש סיכוי שברגעים קשים תתייאשי ואולי אפילו תוותרי. הלמה הזה ישמש לך סוג של מגדלור ברגעי תסכול או בלבול ויזכיר לך למה נכנסת לזה מלכתחילה. בד"כ הסיבה אינה רק קשורה לצורך בהגדלת הכנסות, חפשי את הדרייב הפנימי שלך שיהיה לך לעוגן.

נסי תחילה לשלב עבודה כשכירה ועצמאית יחד:  קשה לעשות המעבר הזה בבת אחת. אם יש לך את האפשרות להישאר שכירה ולהתחיל לפתח את עצמך ואת העסק שלך במקביל לעבודתך כשכירה - זה עדיף. כך תפחיתי מהלחץ המנטלי להכניס כסף מהר כדי להימנע מבעיות תזרימיות. 

מצאת תחום שמעניין אותך לפתח לעסק? התחילי ללמוד אותו במקביל לעבודתך כשכירה, הקדישי לו תחילה מספר שעות או יום אחד בשבוע. חקרי את הנושא, התחילי ללמוד אותו, פתחי תוכנית עסקית בריאה והתחילי לעסוק בו בצורה מתונה עד שתפתחי את עצמך מספיק כדי לצאת לעצמאות מלאה, להחתים את כרטיס העובד שלך בפעם האחרונה ולומר שלום לתלוש המשכורת. 

ערכי מחקר מעמיק . ככל שתדעי יותר, תיכנסי לזה בפחות פחד וביותר סיכויי הצלחה. לפני שאת פותחת את העסק, תחקרי את השוק, את קהל היעד ואת המתחרים -המחירים סל השירותים והצעות הערך שלהם. זה כל כך קריטי להבין לאן את נכנסת, במיוחד שהשנה הראשונה לעסק היא ממש מורכבת. 

הפרידי בין חשבונות הבנק של העסק ושלך. כדי להקל על ההתנהלות הפיננסית שלך, כדאי להפריד בין החשבון הפרטי בו מנוהל תקציב משק הבית, לבין החשבון העסקי שמומלץ שתפתחי כבר בהתחלה. ההוצאות וההכנסות אשר קשורות לעסק ינוהלו בחשבון הנפרד. בנוסף, הפקידי מהחשבון העסקי אל החשבון הפרטי משכורת עבור עצמך. זה השלב הראשון להרגיל את עצמך להכנסה קבועה מהעסק שלך. אם לא תפרידי, תתקלי מהר מאד במצב שבו יורד לך מע״מ לפני חשבון הסופר, או שהביטוח הלאומי מחייב אותך בצורה לא צפויה ואת לא מצליחה להסביר לבן או בת הזוג מה קורה שם, מה גם שלא תדעי להבדיל בין רווח להפסד בצורה טובה. 

יצירתיות היא מנוע עסקי - טעות נפוצה היא לחשוב מה את רוצה למכור ללקוחות שלך. נסי להפוך את כיוון החשיבה שלך ולהבין מה הלקוחות צריכים, לא מה את חושבת שחסר להם. עשי זאת על ידי מחקר שוק, שוטטות ברשתות החברתיות, שאלונים ללקוחות קיימים, מהעבר ופוטנציאליים ואם צריך אף השקיעי בייעוץ עסקי לפיתוח מוצרים ותוכנית עבודה.

זה בסדר לא להיות בכל מקום - כולם יאמרו לך שאת חייבת אתר, חייבת לפתוח טיקטוק ואל תוותרי על ערוץ יוטיוב או קהילה דיגיטלית משל עצמך וחלילה לא לשכוח אינטסגרם כי שם הכסף הגדול. רגע, תנשמי. ריבוי פלטפורמות זה דבר מבורך אבל הוא יגיע עם הזמן. אל תנסי להיות בכל מקום בו זמנית, תבחרי את הפלטפורמה שהכי נוחה ונעימה לך ותתחילי שם, תבדקי באיזו פלטפורמה קהל היעד שלך מבלה יותר זמן וסביר להניח שיתחבר למסרים שלך שם. 

תעזרי במנטור או מנטורית - הרשת מלאה בהשראה, מצאי לך מישהי או מישהו שהלכו בדרך שאת עומדת לצעוד בה והשיגו את התוצאות שאת שואפת אליהן ושאבי מהם ידע. זה הזמן גם להיות נועזת יותר ולצאת מאזור הנוחות - שלחי לה הודעה, שתפי אותה שאת בדרך לעצמאות תעסוקתית ושתשמחי ללמוד ממנה מה שתוכל ללמד. אין דבר יותר טוב מלצאת למסע פגישות קפה עם אנשים שעשו דברים דומים ויכולים להיות המפתח ללקוחות הראשונים שלך. שאלי אותם שאלה אחת: מה הייתם עושים שונה היום מבחינת התנהלות כלכלית של ניהול העסק? קחי בעלי עסקים שכבר עושים את זה שנים. לא כולנו יודעות איך לנהל עסק, אבל זה ידע נרכש. 

הגדירי לעצמך יעדים מספריים ברורים, רשמי אותם על דף ואל תמעיטי בערכך. ככל שהיעדים האלו יהיו מדויקים וברורים לך, כך תדעי את הדרך להשיג אותם. שאלי את עצמך מה יעד ההכנסות שלך ותוך כמה זמן תגיעי אליו. רשמי אותו על דף והדביקי במקום בו תוכלי לראות את הפתק כל הזמן. 

בני לעצמך את המעגל המקצועי שתומך בעשייה שלך: אנשי ונשות מקצוע הם כלי חשוב בהצלחה העסקית שלך. תשאירי את עצמך פנויה לעסוק בדברים שאת אוהבת לעשות ובגינם פתחת את העסק והקיפי את עצמך בצוות מקצועי שתוכלי לסמוך עליו בכל אספקט. ראיית חשבון, ביטוחים, שיווק, תפעול אדמניסטרטיבי וכדומה. 

הכירי את הזכויות והחובות שלך - לעצמאיות יש יתרון משמעותי בדמות היכולת להפקיד כספים לקרן השתלמות. יתרה מכך, ניתן אף להצהיר על ההפקדות האלו ועל ההפקדות לפנסיה כהוצאות עסקיות ובסוף שנת מס לדווח על כך. 

לסיכום,

זכרי כי פתיחת עסק היא מסע, וייתכן שייקח זמן לראות את פירות העבודה שלך. הישארי חיובית ומחוייבת, הקפידי על מיקוד, תזכרי לחזור אל ה"למה" שלך אם את מרגישה שקצת הלכת לאיבוד ואל תפחדי לבקש עזרה אם את זקוקה לה. בהצלחה.

להמשך קריאה

עם היד על השקלנשים והשקעות

האזיני לפרק החדש בפודקאסט "עם היד על השקל" בנושא נשים והשקעות בו מדברות ד"ר שרון גרעין טל ונטע ירימי על נשים, כסף ועולם ההשקעות. 

במשך מאות שנים נשים לא לקחו חלק פעיל בתעשייה הפיננסית, בעיקר בשל מחסומים תרבותיים ומשפטיים. בשנים האחרונות אנחנו עדים לשינוי מרענן בתחום עם צמיחתן של קהילות דיגיטליות פיננסיות, כניסתן של נשים לדרגים ניהוליים בחברות גדולות במשק ושיח פיננסי החוצה את גבולות המגדר. 

מה מונע נשים להיכנס לעולם הכסף וההשקעות, מה היתרונות של נשים בעולמות הפיננסים ואיך אפשר להתחיל לדבר פיננסית ולאהוב את זה? ד"ר שרון גרעין טל ונטע ירימי יענו לנו על כל אלו ועוד בפרק על נשים, כסף ועולם ההשקעות.
  

 

 

 

לחצו כאן לכל הפרקים של הפודקאסט עם היד על השקל

 

 

*המידע המופיע בפודקאסט הינו כללי ומטרתו להרחיב ידע בהקשר של תכנון פיננסי. שימו לב כי המידע יכול להיות חלקי ולכן אינו יכול להיות תחליף לייעוץ פרטני. אין לראות במידע האמור לעיל משום ייעוץ, המלצה, חוות דעת או תחליף לייעות מקצועי המתאם ללקוח באופן אישי״.

 

להמשך קריאה

זה הזמן לדאוג לפנסיה שלך!

תמונה פנסיהההווה שלך עמוס במשימות ואין לך זמן לחשוב על העתיד?

אנחנו פה בשביל להזכיר לך להסתכל לעתיד בעיניים ולוודא שיש לך פנסיה מתאימה שתבטיח את העתיד שלך! 

 

הפנסיה ואת - חשיבות החיסכון הפנסיוני והפרמטרים הייחודיים לנשים

מאמר מאת עדי לוי, יועצת פנסיונית

עדי לוי

ברור שאת יודעת שפנסיה זה דבר חשוב, אך לרב את לא רוצה להתעסק עם זה עכשיו , את עוד צעירה ויש עוד זמן עד גיל הפרישה...

החיסכון הפנסיוני שלך הוא חיסכון משמעותי שתחסכי במהלך חייך אז חשוב שתשאלי את עצמך אם את יודעת מה הוא כולל? 

כמה את בקיאה בסכומים שאת מפקידה מידי חודש?

ומה יקרה אם לפתע תאבדי, חלילה, את היכולת לעבוד בגלל מחלה או תאונה, האם תוכלי להמשיך לדאוג למשפחתך? 

ואם נולד לך ילד/ה ואת רוצה להאריך את חופשת הלידה, איך זה ישפיע על החיסכון הפנסיוני שלך?

העתיד נראה לנו עוד רחוק ותלוי בהמון שינויים ולכן יש מי שעשויה להתרכז בכאן ועכשיו אך כמו שאנחנו דואגות לחיי היומיום שלנו ושל משפחתנו, כך אנחנו צריכות לדאוג גם לעתיד שלנו, להלן כמה אמרות שכיחות בנושא החיסכון הפנסיוני וההסברים עליהן:

1. "... אני לא צריכה לדאוג עכשיו לפנסיה שלי, יש לי המון זמן עד לפרישה..."

דווקא עכשיו, זה הזמן לדאוג לחיסכון הפנסיוני שלך, שוויו של כל שקל שתחסכי עכשיו עשוי לגדול בשיעור ניכר כשתגיעי לגיל הפרישה, אפקט הריבית דריבית גורם לכסף שנחסוך לפנסיה בגיל צעיר להיות שווה הרבה  יותר עבורנו בגיל הפרישה. 

2. "... אני לא יכולה לבחור איפה אני חוסכת, המעסיק שלי בחר עבורי ויודעת שהוא ידאג לי" 

זכותך לבחור עפ"י חוק את החברה שתנהל את החיסכון הפנסיוני שלך, את התוכנית/תכניות בה/ן את רוצה להפקיד את החיסכון הפנסיוני שלך ואת היועץ איתו את רוצה להתייעץ בנוגע לחיסכון הפנסיוני שלך, כך שגם  אם המעסיק בחר בקרן מסוימת לכלל העובדים, את יכולה לבחור אחרת. 

חשוב שתדעי שהמעסיק אינו יכול לסרב להפקיד את חלקו לקרן שבחרת. 

3. ".. אני יודעת שהמעסיק שלי מפקיד לי אחוזים מסוימים מהשכר ברוטו..." 

הסכום שמופקד לתכנית פנסיונית נגזר מהשכר המבוטח, אותו שכר שמשמש לחישוב הפיצויים. הוא כולל את מרכיבי השכר הקבועים , מהשכר מופקדים מידי חודש אחוזי שכר לתגמולים ולפיצויים ויש חוק פנסיה חובה  שמחייבת את המעסיקים להפקיד גם לחיסכון פנסיוני לעובדים שלהם. את הסכומים שהופרשו ניתן לראות בתלוש השכר. 

4. "... אם אאבד את היכולת לעבוד בגלל מחלה או תאונה או חלילה אני לא יודעת מה תהיה ההכנסה שלי .. 

כאשר אנחנו חושבות על קרן פנסיה אנחנו חושבות על החיסכון לפרישה והפנסיה החודשית שנקבל, אבל קרן הפנסיה כוללת גם שני כיסויים ביטוחיים מאוד חשובים: 

ביטוח למקרה של אובדן כושר עבודה וביטוח למקרה פטירה חלילה. 

במקרה של אובדן כושר עבודה קיימת אפשרות לקבל, עפ"י המסלול שנבחר, עד 75% מהשכר המבוטח פיצוי חודשי ובנוסף הקרן תמשיך להפקיד עבור המבוטחת את ההפקדה החודשית  שהופקדה טרם מקרה הנכות. 

במקרה של פטירה חלילה, תשלם קרן הפנסיה קצבה חודשית לבן הזוג ולילדים עד גיל 21 (לשאירים) 

5. "... אני מאוד רוצה להמשיך להיות עם הילד שלי בחופשת לידה מעבר למה שמאפשר החוק... מה המשמעויות וההשלכות על החיסכון הפנסיוני שלי והאם אני צריכה לשקול להמשיך להפקיד בעצמי לתכניות  הפנסיוניות?.." 

בחופשת הלידה זכאית היולדת לדמי לידה מהביטוח הלאומי לתקופה של 15 שבועות, ובתקופה זו על המעסיק להמשיך להפקיד לקרן הפנסיה. בנוסף, בקרן הפנסיה קיימים כיסויים ביטוחיים למקרה של אובדן כושר  עבודה ומקרה פטירה חו"ח, במקרה של הפסקת הפקדות, כיסויים אלו נשמרים בתוקף לתקופה של 5 חודשים בלבד. 

במקרה של התארכות חופשת הלידה מעבר לכך עלול להיווצר מצב בו האישה תאבד את הכיסוי הביטוחי בקרן הפנסיה ויותר מכך היא עלולה לאבד את כל הוותק הביטוחי אותו צברה במשך שנות החיסכון. כדי לשמור  על הכיסוי הביטוחי ניתן לבצע שמירה על הכיסויים הביטוחיים. 

בנוסף, בתקופה זו ניתן גם להמשיך להפקיד באופן עצמאי במטרה  לשמור על החיסכון הפנסיוני, כל שקל שיחסך  היום עשוי להגדיל  אותו משמעותית בפרישה.

לסיכום, ניהול נכון של החיסכון הפנסיוני היום, נעשה במטרה לאפשר שקט נפשי בעתיד. זה מצריך גם מדי פעם לבצע בו התאמות בהתאם לצמתי חיים ולהחלטות שאת צריכה  לקבל במהלך הדרך, בהתאם לצרכים הייחודיים שלך. אל תחכי ליציאה לגמלאות, ופני כבר עכשיו לייעוץ פנסיוני עבורך ועבור משפחתך. 

 

הבהרה: הבנק אינו יועץ מס. האמור לעיל מהווה מידע והסבר כללי בלבד, נכון למועד פרסומו, אשר אינו מהווה ייעוץ פנסיוני, ייעוץ השקעות או ייעוץ מס, ואינו תחליף לייעוץ אישי המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. יעוץ פנסיוני ינתן בכפוף לתנאי הבנק. יעוץ פנסיוני לפרישה כרוך בעמלה כמפורט בתעריפון הבנק. אין באמור כדי להוות התחייבות לחסכון בסכום כלשהו. 

להמשך קריאה

חולמת על חופשה בחו"ל עם חברות?

הנה כמה המלצות שיעזרו לך לתכנן חופשה מושלמת בתקציב מושלם. כך תוכלי לטייל, ליהנות וגם לחסוך בעלויות - להמשך קריאה לחצי כאן

חולמת לשפץ את הסלון אבל חוששת להיקלע להוצאות מופרזות?

הנה כמה המלצות שיעזרו לך להימנע מחריגה ולשמור על התקציב - להמשך קריאה לחצי כאן

בואי תראי מה קורה שמדברים עם ילדים על כסף

הכנו לך סט כלים להתנהלות פיננסית נכונה לנערות ולילדות 
 

אז מהי העצמאות שלך? 

קולאז

*"המידע המופיע באתר הינו כללי ומטרתו להרחיב ידע בהקשר של תכנון פיננסי. שימו לב כי המידע יכול להיות חלקי ולכן אינו יכול להוות תחליף לייעוץ פרטני. אין לראות במידע האמור לעיל משום ייעוץ, המלצה, חוות דעת או תחליף לייעוץ מקצועי המותאם ללקוח באופן אישי".