Glossary tooltip block
%title% %summary%Breadcrumbs
Breadcrumb
- דף הבית
- לתכנן את העתיד
- להכיר את זכויותינו הפנסיוניות
- 5 טיפים לניהול משא ומתן מוצלח בדרך לעבודה החדשה
5 טיפים לניהול משא ומתן מוצלח בדרך לעבודה החדשה
התקבלתם לתפקיד חדש וכעת הגיע הרגע שבו מתחילים לדבר על תנאי העסקה. באמצעות הכנה מוקדמת תוכלו לנהל משא ומתן מוצלח ולהגדיל את הסיכויים לקבל את התנאים שאתם רוצים. אז איך כדאי להתכונן? ריכזנו עבורכם 5 טיפים.
1. אספו מידע לגבי השכר המקובל בשוק
בצעו חקר שוק: ברשת קיים מגוון של טבלאות שכר לפי תחומי עיסוק, המשקפות תמונת מצב עדכנית של טווחי השכר במקצועות השונים. כדאי להשוות בין הנתונים של מספר טבלאות שכר, כדי לקבל תמונה מהימנה ככל הניתן. תוכלו גם להתייעץ עם קולגות מהתחום, לגבי השכר המקובל עבור תפקיד דומה לשלכם.
מידע על השכר המקובל לתפקיד עליו אתם מתמודדים, יכול לתת לכם בטחון בניהול משא ומתן על התנאים שתקבלו.
2. הכירו היטב את התפקיד עליו אתם מתמודדים לפני שתנקבו במספרים
אם אתם מרגישים שחסר לכם מידע על התפקיד, בקשו לשמוע עוד פרטים לפני שתנקבו בשכר שבו אתם מעוניינים. כך לא ייווצר מצב שאתם דורשים שכר נמוך מדי, או גבוה בהרבה ממה שמקובל לשלם עבור התפקיד. אם המעסיק מתעקש, אפשר לנקוב בסכום הגבוה יותר בטווח ולאפשר גמישות בהתאם לאופי התפקיד/הארגון.
הכנה מוקדמת והיכרות עם התפקיד והארגון, יעזרו לכם להבין מהו טווח השכר שכדאי לכם לבקש.
3. זכרו שיש תנאים נוספים מלבד השכר שאפשר להתעכב עליהם
לתנאים נלווים או הטבות, יש משמעות כספית חשובה לא פחות מהשכר. כך למשל, גמישות בשעות העבודה יכולה לחסוך את הצורך בצהרון או בבייביסיטר. גם ימי חופש, מחלה, ביטוחים והוצאות רכב יכולים להביא לחיסכון כספי. דרך רשתות חברתיות, כגון לינקדאין, תוכלו לאתר מכרים שעובדים בארגון או בארגונים מקבילים ולברר איתם על התנאים המקובלים בהם. זה יעזור לכם לקבל מושג על המדיניות הארגונית ולהבין אילו הטבות כדאי לבקש.
תנאי העסקה כוללים הרבה מעבר לשכר בלבד. היו מוכנים לנהל משא ומתן על תנאים נלווים, כמו תנאים סוציאליים, ימי חופשה, גמישות בשעות העבודה ועוד.
4. האמינו בעצמכם והפגינו ביטחון בנוגע ליכולותיכם
היו מוכנים להציג את כישוריכם ויתרונותיכם לתפקיד והתמקדו בהצלחות שלכם בתפקידים קודמים. כך יהיה לכם קל יותר לשכנע את הצד השני שיש הצדקה לדרישות שלכם. בנוסף, הפגנת מוטיבציה גבוהה תוכל לעזור לכם להיתפס ע"י הצד השני כעובדים שלא כדאי להם "לפספס", וכך תוכלו להגדיל את הסיכויים לקבלת התנאים שרציתם.
קשה לכם לדבר על עצמכם? הכינו מראש רשימה של תכונות וכישורים רלוונטיים והתאמנו מול חבר או אפילו מול המראה.
5. אל תמהרו לתת תשובה
בקשו לקחת זמן למחשבה על מנת לבדוק לעומק את התנאים המוצעים. אם יש לכם הצעה נוספת ממקום עבודה אחר, ערכו השוואה והחליטו איזו מהן מתאימה לכם יותר. אמנם מוטב שלא להשתהות זמן רב מדי, כדי לא לפספס את המשרה, אבל חשוב שתהיו שלמים עם ההחלטה. כדאי לזכור – לא רק השכר משחק תפקיד. משתנים נוספים, כמו מיקום גיאוגרפי, סגנון הארגון או תנאים ייחודיים, עשויים להכריע את הכף.
כדאי לשקול היטב את ההצעה לפני שאתם נותנים תשובה. מעבר לתנאי השכר ולהטבות, חשוב גם להשקיע מחשבה במידת ההתאמה של הארגון אליכם ובמידת ההתאמה של התפקיד לשאיפותיכם.
אז מה כדאי לעשות כבר עכשיו?
|
||
לאסוף מידע לגבי השכר המקובל בשוק | ||
להגדיר לעצמכם את התנאים הנלווים שתרצו לנהל לגביהם משא ומתן | ||
לתרגל מול חבר או חברה, או מול המראה, את אופן הצגת הכישורים והיתרונות שלכם | ||
*האמור כאן הינו בבחינת מידע והסברים כלליים בלבד, אינו מהווה יעוץ פנסיוני או יעוץ אחר, ואינו מהווה תחליף ליעוץ פנסיוני או פיננסי, בהתאם לעניין, המותאם ללקוח ולצרכיו האישיים. ההסברים הינם כלליים ובהתאם לחוק והכללים הידועים במועד העלאת התכנים לאתר.