Glossary tooltip block

%title% %summary%

Breadcrumbs

הגענו למחצית השנייה של החופש הגדול

סיום החופש הגדול

 

מבלי ששמנו לב, אוגוסט הגיע, הקייטנות נגמרו והסבתות כבר רוצות חופש מהחופש הגדול... בתקופה זו, קיים חשש שהילדים ישתעממו ויתחברו למסכים, ובאופן טבעי, עולה השאלה אילו חוויות ניתן לייצר עבורם, מבלי להיכנס להוצאות גדולות מדי.

 

הנה כמה עצות שיעזרו לכם ליצור ביחד עם הילדים זיכרונות משפחתיים נעימים לקראת סיום החופש הגדול, ולהתנהל נכון כלכלית גם בתקופה זו. באופן כללי, כשאתם עושים תוכניות לתקופה זו, הקפידו לשתף בהן את הילדים ככל שניתן, ולאפשר להם להביע את דעתם לגביהן.

 

1. לוח שנה – צרו לוח שנה עם הימים שנותרו עד סוף החופש הגדול. תוכלו ליצור את הטבלה ביחד עם הילדים, וגם לקשט ולצבוע אותה, או אפילו להשתמש בטבלת אקסל (תלוי בגיל הילדים). חשוב שהטבלה תהיה זמינה ונגישה לכל בני הבית בכל הגילאים, על המקרר, בסלון או באחד מחדרי השינה.

 

2. תכנון -  סמנו על הטבלה את העוגנים שידועים לכם מראש (חופשה משפחתית, אירועים, ימי חופש מהעבודה), והוסיפו בה גם את האטרקציות הידועות מראש – ימי כיף, "הולכים עם אמא לעבודה" וכדומה.

 

3. תקציב כללי - תכננו את התקציב בקפידה מראש ובחנו מה הסכום אותו תוכלו להקצות כמשפחה לתקופה זו, בהתחשב בכל ההוצאות האחרות שהוצאתם במהלך החופש. הסכום צריך לכלול בתוכו: בייביסיטר, קייטנה (אם עוד יש), אטרקציות ופעילויות בתשלום. סביר להניח שתוך כדי תכנון התקציב יעלו לכם גם רעיונות לפעילויות יצירתיות שאינן דורשות תשלום.
חשוב שתעקבו אחר התקציב באופן שוטף, כדי למנוע מצב שבו לפתע אתם מגלים שניצלתם אתם כולו ואינכם מבינים לאן נעלם כל הכסף...

 

4. תקציב יומי – לאחר שחישבתם את סך התקציב בהתחשב בכל השיקולים, נסו לחלק אותו במספר הימים הנותרים. תוכלו גם לחלק את התקציב לפי בני המשפחה. ישנו סיכוי סביר שרצונות הילדים יהיו דומים ובאמצעות החלוקה נוכל ללמד את ילדינו את מיומנות משא ומתן ושכנוע אחד את השני לשתף פעולה ולהשקיע את התקציב האישי בצורה משותפת. זו משימה מאתגרת אבל נסו להישאר בגבולות הסכום שאותו הקצבתם.

 

5. חוויה לכל ילד – תנו לכל ילד לבחור פעילות אחת שאותה הכי חשוב לו לחוות במהלך החופש, במטרה שבני המשפחה ימצאו דרך לממש אותה (בהתחשב בכל אילוצי הזמן והתקציב כמובן).
גם אתם, ההורים, בחרו בחוויה שאתם רוצים לחוות במהלך החופש. זו הזדמנות מצוינת ללמד את הילדים על הדדיות, שיתופיות, ותיעדוף.

 

6. הגדרת חוקי תקציב – החליטו על חוקי תקציב מסוימים לכל יום/לכל התקופה:

כמה ממתקים/ארטיקים נוכל לקנות במהלך היום, מהי כמות האטרקציות היומית, כמה פעמים אוכלים בחוץ?

 

7. סיכום יומי - בסוף כל יום הכינו רשימה של ההוצאות שהוצאתם וסכמו אותן ביחד עם הילדים על הלוח. האם חרגתם מהתקציב? כמה נשאר מהתקציב היומי?

 

8. ניהול שוטף של התקציב – אם ביום מסוים הצלחתם לחסוך ונשאר כסף מהתקציב היומי, או לחלופין חרגתם ממנו, החליטו ביחד מאיזה יום תורידו/תוסיפו את הסכום הרלוונטי. במקרה שחרגתם מהתקציב, זכרו לא לחרוג ממנו גם ביום הבא, הרי זו בדיוק המטרה של תכנון התקציב שביצעתם...

 

לסיכום, תקופת החופש הגדול אמנם מציבה בפנינו אתגרים מסוימים, אולם אם ניערך לקראתה כראוי, תוך שמירה על הגבולות שהצבנו לצד יכולת להתגמש כשצריך, נוכל להפוך את החופש הגדול לחוויה של שיתוף פעולה יצירתי ולהפיק ממנו זיכרונות משפחתיים נעימים.