Glossary tooltip block

%title% %summary%

Breadcrumbs

להעשיר את הילדים, בלי לרוקן את הארנק

איך לנהל נכון את ההוצאות על חוגים, שיעורים פרטיים וקייטנות

להעשיר את הילדים, בלי לרוקן את הארנק

 

ילדים רבים בגיל בית הספר משתתפים בחוגים וקייטנות והולכים לחוגים פרטיים. הפעילויות הללו אמנם מעשירות, מהנות ומעצימות את הילדים, אבל גם מעמיסות על התקציב המשפחתי. הנה 5 צעדים שתוכלו לעשות כדי להקל את העומס הכלכלי.

 

1. מצמצמים את מספר החוגים

היצע החוגים הרחב שקיים היום גורם לנו לעיתים לשלוח את הילדים למספר רב מדי של חוגים במקביל. מספר גבוה של חוגים מעמיס מאוד על התקציב הביתי, בעיקר כשיש כמה ילדים. בנוסף, השתתפות בחוגים רבים דורשת הסעות רבות, ולא משאירה לילד פנאי לבילוי עם המשפחה, החברים או פשוט ליהנות מזמן חופשי לעצמו. בחירה במספר מצומצם יותר של חוגים, שבאמת יעניינו ויעשירו את הילד, תאפשר לו ליהנות מכל העולמות, וגם יקלו את העומס הכלכלי. אם ילדכם מתעניין בכמה חוגים, הגדירו מהו מספר החוגים המתאים כרגע, הגדירו עם הילד סדר עדיפויות, והחליטו יחד לאילו מהם נרשמים השנה, ואילו שומרים לשנה הבאה.     

 

 

בחרו את מספר החוגים הנכון מבחינת הילד ומבחינת התקציב הביתי. 

זזז

 

 

2. מנסים לפני שמתחייבים, ובודקים את מדיניות הביטולים

מצאתם חוג שנשמע בדיוק כמו מה שהילד שלכם רוצה? רגע לפני שאתם רצים לרשום אותו, בדקו האם אפשר להגיע לשיעור ניסיון לפני שמתחייבים. רוב החוגים יאפשרו שיעור ניסיון אחד לפחות, ולעיתים אפילו שניים. במועד ההרשמה, חשוב שתבדקו מהי מדיניות הביטולים של החוג: כמה זמן מראש יהיה עליכם להודיע על ביטול ההשתתפות בחוג, והאם יש תאריך כלשהו שלאחריו לא תוכלו לקבל החזר כספי.

 

 

כדאי להגיע לשיעור ניסיון חינם לפני ההרשמה, ולבדוק מה קורה אם מבטלים את הרישום. 

זזז

 

 

3. עושים סקר שוק

לפני שנרשמים לחוג מסוים, כדאי לערוך סקר שוק ולבדוק האם קיימים חוגים דומים, במסגרות אחרות, זולים יותר. מחירי החוגים במסגרות הקהילתיות (מתנ"סים וכדומה) הם לעיתים נמוכים יותר מאלו המתקיימים במסגרות פרטיות. כמו כן הרשמה למספר חוגים עשויה לזכות אתכם בהנחה. לעיתים, גם הרשמה של מספר אחים לאותה המסגרת עשויה להוזיל את המחיר. שיעורי נגינה או שיעורים פרטיים שמועברים לתלמיד אחד יהיו יקרים יחסית. תוכלו לבדוק אפשרות לערוך שיעורים כאלה בזוגות, וכך להפחית את גובה התשלומים, מבלי בהכרח לפגוע ביחס האישי שהילד שלכם יקבל.   

 

 

לפני שנרשמים, בדקו האם יש אלטרנטיבות זולות יותר ולא פחות איכותיות לחוג שבחרתם. 

זזז

 

 

4. במסגרות מסוימות תוכלו ליהנות משיעורים פרטיים ללא עלות  

שיעורים פרטיים הם לא דבר זול. לפני שאתם רושמים את הילד, בדקו האם הוא באמת צריך חיזוק במקצוע הרלוונטי. שאלו את המורה מה מצבו, והאם קיים צורך בתגבור. אם כן, בדקו את האפשרות לקבל שיעורים פרטניים המועברים במסגרת יום הלימודים על ידי מורי בית הספר. במסגרות קהילתיות מסוימות ישנם סטודנטים שמעבירים שיעורים פרטיים בחינם, בתמורה לקבלת מלגה. תוכלו לשאול את יועצת בית הספר האם ישנן מסגרות כאלה בסביבתכם. בנוסף, במהלך התקופה שבה הילד מקבל שיעורים פרטיים בדקו עם המורה אם אכן יש שיפור, כדי לא לשלם על שיעורים שלא באמת תורמים לו.

 

 

בדקו אם יש אפשרות לשיעורים פרטניים במסגרת בית הספר או במסגרת קהילתית, ללא עלות. 

זזז

 

 

5. נערכים מראש להוצאות של חודשי הקיץ

חופשת הקיץ כרוכה בהוצאות מרובות, כשהמשמעותית ביניהן היא לרוב הקייטנה. כדי לא לסיים את החופש עם חור בכיס, כדאי לתקצב מראש את הפעילויות והמסגרות לחודשי הקיץ, ולשים בצד סכום מסוים המיועד אליהן בכל חודש במהלך השנה. החליטו מה משך הקייטנות שתצטרכו, האם מחזור אחד או שניים, ובדקו מהו התשלום הממוצע לקייטנה כך שתוכלו להיערך כלכלית בהתאם. אל תשכחו שהחופש ממשיך גם לאחר שהקייטנה נגמרת: הקציבו סכום כסף לפעילויות פנאי ולבילויים במהלך החופש בהתאם לרצונכם ויכולתכם. כשמחליטים מראש מהו התקציב, קל יותר לנהל אותו ולעמוד בו.

 

 

היערכו מראש וחסכו כל חודש כדי להקל את עומס ההוצאות של חודשי הקיץ. 

זזז

 

 

 

 

   

  אז מה כדאי לעשות כבר עכשיו? 

 

 
סעיף 1 לבחור ביחד עם הילדים מספר חוגים שמעניינים אותם, תוך התחשבות בתקציב המשפחתי  
     
סעיף 2 לבצע סקר שוק על החוגים הרצויים ולבדוק האם יש אלטרנטיבות זולות יותר  
     
סעיף 3 להירשם לשיעור ניסיון ולבדוק את תנאי ביטול הרישום