Glossary tooltip block
%title% %summary%Breadcrumbs
Breadcrumb
- דף הבית
- חינוך פיננסי לילדים
- להיערך לחזרה לבית הספר
- יש לימודים, יש הוצאות
יש לימודים, יש הוצאות
איך לחזור לשגרה מבלי לשבור את התקציב?
החזרה לבית הספר מאחורינו אבל ההוצאות רק מתחילות. בעוד רובינו עוד מתאוששים מהתקציב של חודשי החופש הגדול שהושקע באירועים מהנים כמו קייטנות, בילויים וטיולים, תחילת שנת הלימודים מביאה איתה גל נוסף של הוצאות שונות שחלקן אף נמשכות אל תוך שנת הלימודים עצמה. אל דאגה, כמו כל דבר בחיים, תכנון מקדים והתנהלות מסודרת יסייעו לילדינו, וגם לתקציב המשפחתי, להסתגל חזרה לשגרה. אז קבלו כמה טיפים קטנים שיעשו הבדל גדול.
השגרה היא הזדמנות מצויינת להגדיר גבולות
כמו שיש להרגיל בחזרה את הילדים לשגרה היומית שלהם, כמו למשל חזרה לסדר היום הקבוע הכולל זמני שינה מוגדרים, זמני ארוחות ידועים, זמן קבוע להכנת שיעורים, לחוגים וגם לחברים, יש להרגיל אותם חזרה לתרבות הצריכה הסולידית יותר של משק הבית. קצת פחות "אמא תקני לי" כשמסתובבים בקניון ויותר הגדרה מראש יחד עם הילדים תקציב דמי כיס, תקציב חוגים ושיתוף בתהליך קניית ציוד לבית הספר. עכשיו זה הזמן הכי טוב להכניס אותם למסגרת הזו.
בילויים בקניון - אאוט, פעילויות העשרה - אין
חשוב לערב את הילדים בתוכניות הכלליות והכלכליות העתידיות לשנה הקרובה. שיחה כזו תצמצם חוסר וודאות מצידם ותגביר את ההבנה שלהם על התנהלות כלכלית שבשגרה שאינה כוללת כל הזמן בילויים וחופשות. זה הזמן להראות את ההבדל בהוצאות- מתקציב בילויים עוברים לתקציב חוגים ופעילויות העשרה. חשוב לתווך לילדים שעכשיו כשחזרנו לשגרה אפשר וצריך להשקיע את הכסף בפעילויות מעשירות. תוכלו לשתף את הילדים בשיקולים הכלכליים שלכם כמשפחה ולבנות יחד איתם תקציב הכולל אותם בתוכו, כלומר את החוגים שירצו או הבילויים המשפחתיים הגדולים שעתידים להגיע.
תעשו בית ספר לחוגים
ובכן, אחת ההוצאות הגדולות ביותר במהלך השנה היא חוגים ופעילויות העשרה לילדים. אכן מדובר בפעילויות מהנות אשר מעצימות את הילדים, אבל בואו נודה באמת, הן גם מעמיסות על התקציב המשפחתי. אז ברוח השיתופיות והשקיפות מול הילדים, נצלו את שיחת תיאום הציפיות שהמלצנו עליה כמה שורות למעלה לדבר גם על החוגים לקראת השנה הקרובה.
היצע החוגים יכול לעיתים לבלבל את הילדים ואותנו ויכול לגרום לנו לשלוח את הילדים ליותר מידי חוגים. ערכו סקר שוק מסודר ובדקו חוגים דומים במסגרות אחרות זולות יותר או קרובות יותר לבית שיצמצמו את הוצאות הדלק והזמן על הכביש למשל. בחלק מהמקומות רישום של מספר אחים יחד יכול לזכות אתכם בהנחה ושווה לשאול זאת. כחלק מסקר השוק, או היערכות מוקדמת אם תרצו, בדקו גם מה היא מדיניות הביטולים, האם ניתן להגיע לשיעור ניסיון ומה מקבלים תמורת המחיר. הגדירו מהו מספר החוגים המתאים כרגע (בהתאם לתקציב), שתפו את הילדים בשיקולים שלכם ועזרו להם להגיע להחלטה על מספר מצומצם יותר של חוגים שבאמת מעניינים אותם, מעשירים אותם ועל הדרך למדו אותם על סדרי עדיפויות וקבלת החלטות מושכלת.
ולסיכום, עם פתיחת שנת הלימודים גם ראש השנה בפתח - וזו הזדמנות לעשות סדר ולהתחיל את השנה ברגל ימין. ככל שנשכיל לנהל את כספנו בחוכמה באופן שוטף, לא להיכנס להוצאות מיותרות ולחיות בהתאם ליכולת שלנו, כך גם נוכל לייצר הכנסה פנויה שניתן להשקיע ולחסוך לטובת מטרות ויעדים עתידיים.
*המידע באתר המרכז לצמיחה ופיננסית ובהרצאות הינו מידע כללי להרחבת ידע בנושאים שונים.
**המידע יכול להיות חלקי ו/או לא מעודכן ואינו מהווה יעוץ או תחליף ליעוץ המתחשב בצרכיו של כל אדם ומותאם לו באופן אישי.