Glossary tooltip block

%title% %summary%

Breadcrumbs

ידע זה כוח

איך להתכונן לראיונות עבודה

ידע זה כוח

 

כמו שליחת קורות חיים, גם ראיון עבודה הוא חלק בלתי נפרד מתהליך חיפוש ומציאת עבודה. ראיונות עבודה, כאשר הם נעשים כמו שצריך, צריכים להרגיש כשיח דו סטרי ביניכם, המועמדים, לבין המראיין או המראיינת שמולכם.

 

למראיינים שלכם יש מספר דקות לקבל את כל המידע הרלוונטי עליכם כדי לגבש החלטה באשר למידת ההתאמה שלכם למשרה אל מול המועמדים והמועמדות האחרות. במהלך הראיון הם ינסו לגלות מי אתם כבני אדם וכעובדים וכיצד תשתלבו בתוך ההחברה או העסק. הנה משהו שאולי לא כולם יספרו לכם אבל זה גם הזמן שלכם לבחון את ההתאמה שלכם למקום העבודה החדש. הנה כמה דברים שכדאי שתעשו לפני שתגיעו לראיון העבודה כדי לוודא שאתם גם מתמיינים למשרה הנכונה עבורכם וגם משאירים רושם טוב על המראיינים שלכם:

 

שימו עוקב על הלינקדאין של החברה בה אתם מתראיינים 

לכל חברה היום יש עמוד לינקדאין מתוחזק ונציגים רשמיים ברשתות החברתיות. חפשו אנשי מפתח רלוונטים בתוך אותה חברה והחלו לעקוב אחריהם ברשתות החברתיות. כך תוכלו לקבל מושג מי הם, מה תחומי העניין שלהם ואפילו מה הנושאים שעולים על סדר היום שלהם בשיח החברתי. החלו לקחת חלק פעיל בעמוד הלינקדאין של החברה, הגיבו לעובדים ואפילו שתפו חומרים שלהם. גם תגובות ונוכחות בקהילות הפייסבוק העסקיות הרלוונטיות לאותה החברה יכולות להעלות את השם שלכם אל המודעות ואף לגרום לאנשים להכיר אתכם טוב יותר עוד לפני שבכלל הגעתם לראיון עבודה במקום. 

 

אחד הדברים שיותר כדאי לעשות, הוא לכתוב כמה עובדות שמצאתם על החברה מהפרסומים האחרונים שלה ברשתות החברתיות בדגש על לינקדאין. אם תשלפו את המידע הזה בעת הראיון בהקשר המתאים, תוכלו להרוויח כמה נקודות על חיבור לתרבות הארגונית. 

 

למדו על המעסיקים שלכם

אספו טרם הראיון כמה שיותר מידע מהימן על החברה, הארגון או אפילו הג'וב הספציפי אליו אתם מתמיינים. לטיפ הזה יש חשיבות כפולה ומכופלת- מעבר לעובדה שכך תוכלו להבין לאן אתם מתמיינים והאם זה המקום המתאים עבורכם, עבודת המחקר המקדימה הזו תביא אתכם מוכנים יותר לראיון העבודה מה שיוביל לרושם ראשוני טוב יותר מול המראיינים שלכם ויגרום לכם לבלוט אל מול שאר המועמדים והמועמדות.  את המידע שאספתם תוכלו לשלב בצורה אלגנטית ברגעים הנכונים. כדאי גם לאסוף מידע על התפקיד המדובר ואפילו על המראיין שלכם.

 

בעידן שלנו, אפשר למצוא המון מידע גם בכמה דקות של חיפשו ברשתות. ערכו מחקר מקדים על הפרטים היבשים של החברה, על החברה עצמה, כמה זמן קיימת, מי מוביל אותה, מה היא מפתחת או איזה שירותים היא מציעה, מי המתחרים שלה וכדומה. קראו כתבות על המעסיקים שלכם, בררו על פרוייקטים גדולים בהם הארגון מעורב ועל פעילויות עבר.

 

היעזרו בפלטפורמות כמו "גלאסדור" כדי לדלות מידע מעמיק יותר הן על האווירה בחברה והן על ציפיות השכר. באתר גלאסדור תמצאו את כל המידע הפנימי על הארגון כפי שהוא מסופר ומתואר דרך עיניהם של עובדים קיימים, עובדים לשעבר ואפילו מועמדים שמתמיינים כרגע לעבודה באותו הארגון. הפלטפורמה הזו מאפשרת לשתף בצורה אנונימית מידע על המנהלים, על השכר, על האווירה הפנים ארגונית ובעצם מאפשרת לכם לקבל הצצה לדברים שלא בטוח שיספרו לכם בראיון העבודה.

 

תהיו סקרנים: שאלות שכדאי לכם לשאול

כאמור, ראיון עבודה לא אמור להיות דיאלוג חד צדדי. גם אתם צריכים לדעת לשאול את השאלות הנכונות וחשוב שתכירו בכך ואף תיזמו בעצמכם את החלק הזה. שאלות חכמות יעידו על הכנה מוקדמת ויעבירו תחושה של עניין ורצינות מצידכם. חישבו עם עצמכם מה הדברים שחשוב לכם לדעת על מקום העבודה, על הרמה הממונה, על התפקיד ועל ההתשלבות שלכם בתוך כל אלו. שאלות לדוגמה יכולות להיות: מי הרמה הממונה שלי, כמה אנשים אנחנו בצוות, אילו תכונות וכישורים אתם מחפשים במועמדים שלכם, איך מתבצעת תקופה ההכשרה ומה היא כוללת, מתוך איזה צורך בחברה התפתח התפקיד אליו אתם מתמיינים, בהנחה שאתקבל - איך נראה יום עבודה טיפוסי, מה מסלול הקריירה המקובל למישהו בתפקיד הזה, מה הציפיות של המעסיקים מכם וכדומה. 

 

מנעד השאלות האפשריות הוא אינסופי, וודאו כי אתם שואלים שאלות שמקדמות אתכם ואת הראיון, מבליטות את התכונות שלכם וגם עוזרות לכם לקבל תמונה ברורה יותר על מקום העבודה ועל המשרה עצמה. שימו לב לא לשאול שאלות רק על הארגון עצמו שכן זה דווקא יראה כי עבודת ההכנה שלכם לא הייתה טובה מספיק, אם בכלל נעשתה. 

 

הנה כמה שאלות ששמענו ממעסיקים שהם אוהבים לשמוע:

  1. מה תחשב הצלחה שלי בתפקיד בעוד כמה חודשים? 
  2. מהם המשאבים שיעמדו לרשותי כדי להשיג אתה היעדים של החברה? 
  3. מה מאפיין את התרבות הארגונית אצלכם? 

 

אם חקרתם על המעסיק והכנתם שאלות שמטרתן להבין לעומק כיצד תוכלו להביא את הכישורים שלכם לידי ביטוי ולתת למעסיק שלכם ערך באופן מיידי, לא רק שתצאו מהראיון עם מידע רב יותר ומדוייק יותר, אלא גם תשאירו רושם חיובי יותר על המראיינים שלכם עם הידע שהפגנתם ועם שאלות שמתעסקות בעיקר ולא בטפל. בהצלחה :)