Glossary tooltip block

%title% %summary%

הבנק הראשון שלי

מה בני הנוער צריכים לדעת לפני שהם פותחים חשבון בנק?

 

חופשת הקיץ היא הזדמנות מצוינת עבור נערים ונערות לעבוד ולצבור כסף. פתיחת חשבון בנק ראשון היא צעד משמעותי בדרך לעצמאות כלכלית, אך מעטים מודעים לשירותים השונים שמוצעים להם ולמגבלות הקיימות. הנה כמה טיפים שחשוב להכיר לפני שפותחים חשבון בנק!

 

כבר מגיל צעיר, אוהד חלם לקנות לעצמו רכב אחרי הצבא. הוא עבד בכל חופשה מבית הספר וחסך כל שקל שקיבל. אך כשהבין שעליו לפתוח חשבון בנק ולהיכנס לעולם של המבוגרים הוא שאל את עצמו  מאיפה מתחילים. 

 

חופשת הקיץ נותנת לבני נוער כמו אוהד הזדמנות ייחודית לצבור ניסיון בעבודה וכן להרוויח כסף, אותו הם יכולים לחסוך או לממן באמצעותו את בילויי הקיץ. רבים מהנערים והנערות עובדים קשה במגוון עבודות, כגון מלצרות, בייביסיטר ועבודות מזדמנות אחרות. עבור רבים מהם, פתיחת חשבון בנק מהווה צעד משמעותי ראשון בניהול וחיסכון כספיהם בצורה יעילה.

 

אז איך אפשר לעשות זאת? ואיך תדעו אילו שירותים נותן לכם הבנק ואילו לא? 

בנקים נותנים מגוון שירותים פיננסיים ללקוחות לפי הצרכים האישיים או העסקיים שלהם. הם מאפשרים ללקוחות לקבל ולהעביר כסף בצורה נוחה, יעילה ובטוחה. דמיינו שאתם מתחילים לעבוד כמלצרים בבית קפה. איך תקבלו את המשכורת שלכם? נניח שבית הקפה מעסיק עוד 10 מלצרים ועובד מול 30 ספקים. תשלום לכל אחד מהם במזומן עלול להיות מורכב יותר. בדיוק כאן נכנסים לתמונה הבנקים.

 

באיזה גיל ניתן לפתוח חשבון בנק? 

החל מגיל 14 ניתן לפתוח חשבון בנק עו"ש צעיר בהסכמת הורה או אפוטרופוס ממונה על הקטין, כאשר ההורה או האפוטרופוס חתומים על החשבון ואחראים לפעולותיו. בגילאי 16-18 ניתן לפתוח את החשבון באופן עצמאי, ללא צורך בהרשאה הורית. נוער עובד יכול לפתוח חשבון החל מגיל 15 בהצגת אישור מעסיק. 

 

אלו שירותים צעירים מתחת לגיל 18 יכולים לקבל מהבנק?

פתיחת חשבון מגיל צעיר וחיסכון כסף יקנו לכם הרגלים פיננסים נכונים שילוו אתכם במהלך החיים. ברגע שיש לכם חשבון בנק משלכם זה יכול לאפשר לכם להתנהל פיננסית באופן עצמאי ולקבל החלטות כלכליות שחשובות לכם. חשבון הבנק הוא כמו מקום וירטואלי אליו נכנס הכסף שאתם מרוויחים וממנו יוצא הכסף שאתם משתמשים בו לצרכים שלכם. עם חשבון בנק, אתם יכולים להיכנס לאפליקציה או לאתר הבנק, ולראות את "התנועות" בחשבון. לדוגמא: הכנסה של 2000 ₪ משכורת מבית הקפה, הוצאה של 150 ₪ על מנוי לחדר כושר או הוראת קבע להפקדה של 100 ₪ בחודש לחיסכון, ועוד כל מיני מטרות. בכל רגע נתון תוכלו לדעת כמה כסף נותר לכם בחשבון לאחר כל ההוצאות וההכנסות – באמצעות עיון בתנועות  ובריכוז היתרות בחשבון.

 

חשוב להתנהל כלכלית בהתאם להכנסות בחשבון ולהיות מודעים לכל ההוצאות שהוצאתם ותוציאו  בעתיד.

 עליון

עשו לכם הרגל פעם בשבוע לעבור על התנועות בחשבון לוודא שהכל תקין וגם להתעדכן כמה כסף נשאר לכם ביתרה.

 

הידעת קו תחתון

 

 

אילו פעולות ניתן לבצע בחשבון הבנק שלי? 

קיימת אפשרות לבקש מהבנק להנפיק בחשבון כרטיס חיוב מיידי "דיירקט", שלפני תשלום בחנויות פיזיות או באונליין או לפני משיכת כספים ממכשירים אוטומטיים מתבצעת בדיקה האם קיימת יתרה מספיקה בחשבון, והאם התשלום מתאפשר בהתאם לתנאי הכרטיס. זאת אומרת, אם משכתם 100 ₪ במכשירים האוטומטיים, סכום הכסף יחויב באופן מיידי ישירות מהיתרה בחשבון. אם השתמשתם ביתרת הכסף שהייתה ברשותכם בחשבון, לא תוכלו להמשיך בהוצאות. שימו לב, כי לא ניתן להשתמש בכרטיס חיוב מיידי "דיירקט" על מנת לשלם לבתי עסק בתשלומים וגם לא ניתן לשלם באמצעותו הוראות קבע. יש להפעיל שיקול דעת בביצוע הפעולות ולבדוק האם קיימת יתרה מספיקה בחשבון והאם הנכם עומדים בתנאים.

 

חשבון בנק מאפשר לכם גם לפתוח תוכנית חסכון. מומלץ להגדיר את המטרה שלשמה אתם חוסכים כמו טיול, מימון לימודים, קניית רכב חדש, את הסכום הנדרש ותאריך היעד. לבסוף, בחרו אפיק חיסכון או השקעה שמתאימים לכם, וצרו הוראות קבע שתהפוך את התכנית לפעולה רפטטיבית בכל חודש. יש לזה המון כוח!

 

בכל מקרה, בשביל להגשים את המטרות שלכם עדיף להתחיל לחסוך גם כשיש לכם הכנסות צנועות. זכרו, כי בטווח הארוך סכומים קטנים מצטברים, וכי השקעות גדלות ויכולות ביום מן הימים להיות משמעותיות עבורכם.

 

הטור נכתב על ידי מירב ברנשטיין, מומחית תוכן במרכז לצמיחה פיננסית בבנק הפועלים.

 

 

*המידע המובא לעיל הינו מידע כללי להרחבת ידע בנושאים שונים. המידע יכול להיות חלקי ו/או לא מעודכן ואינו מהווה יעוץ או תחליף ליעוץ פרטני המתחשב בצרכיו של כל אדם ומותאם לו באופן אישי. 
**אין לראות במידע משום ייעוץ ו/או המלצה ו/או חוות דעת כלשהי. פתיחת החשבון בכפוף לתנאי הבנק ואישורו. אין באמור התחייבות לפתיחת חשבון ו/או מתן השירותים. הבנק רשאי לשנות התנאים מעת לעת ללא הודעה מוקדמת. הנפקת כרטיס חיוב מיידי כפופה לאישור הבנק על פי שיקול דעתו ובהתאם לתנאי הסכם כרטיס החיוב.