Glossary tooltip block
%title% %summary%Breadcrumbs
Breadcrumb
- דף הבית
- להפוך את המינוס לפלוס
- לתכנן את האירוע
- ביעור חמץ פיננסי
ביעור חמץ פיננסי
עושים סדר וניקיון בהתנהלות הכלכלית שלנו
אז פסח מתקרב, וכולנו יודעים מה זה אומר – שואב אבק שעובד שעות נוספות, ציד פירורים, וניקיון ארונות יסודי במטבח..
אבל רגע, בזמן שאנחנו מתמקדים בביעור החמץ, בואו נעשה סדר אמיתי גם בפיננסים שלנו. כשתעשו סדר פיננסי - תדעו בדיוק היכן הכסף שלכם מושקע, האם יש לכם כפל ביטוחים, האם קרן הפנסיה מותאמת לסטטוס המשפחתי שלכם וכו'...
אתם גם תרגישו יותר טוב וגם תוכלו לחסוך אלפי שקלים בשנה.
להחליף תחושות בעובדות
אחד הדברים המעניינים שקורים כשעושים "בדיקת חמץ" פיננסית הוא הפער בין מה שאנחנו חושבים שאנחנו מוציאים לבין מה שאנחנו מוציאים בפועל. תחושות כמו "אני כמעט לא מזמין אוכל הביתה" אבל אז כשבודקים את חיובי כרטיס האשראי מגלים שהזמנו משלוחים בסכום של 800 ש"ח בחודש האחרון.
לפעמים אנחנו מופתעים לגלות כמה אנחנו משלמים על דברים שלא תכננו להוציא עליהם כל כך הרבה.
בדיקת חמץ פיננסית יכולה לחשוף הרגלי צריכה שלא היינו מודעים אליהם.
אז איך נבער את "החמץ הפיננסי"?
הנה כמה צעדים מעשיים:
הכירו את ההוצאות החודשיות שלכם:
הצעד הראשון הוא להיות מודעים למצב האמתי. עשו סדר ומפו את ההוצאות החודשיות שלכם - אספו או הדפיסו את כל הניירת הפיננסית שברשותכם: ריכוז ביטוחים, תשלום לספקים, תשלומי הורים לבית הספר וכו'.
עברו על התנועות בחשבון ועל חיובי כרטיסי האשראי באפליקציה או באתר. וודאו שהכל מוכר לכם.
בצעו רישום מדויק של ההוצאות - הכניסו גם הוצאות שנתיות קבועות, כמו ביטוח רכב, חלקו ל-12 כדי לחשב את ההוצאה הממוצעת החודשית.
בחנו איזה מההוצאות הכרחיות ואיפה יש מקום לצמצם ולחסוך.
לנוחיותכם, עשו שימוש בכלי לניהול תקציב של המרכז לצמיחה פיננסית - לחצו כאן
בטלו מנויים ושירותים לא נחוצים
עברו על כל המנויים שלכם ובטלו את אלה שאתם לא באמת משתמשים בהם. אם אתם לא זוכרים למה אתם משלמים – כנראה שאתם לא צריכים את זה. בדקו את דמי המנוי החודשיים של הטלפון הנייד וחברות התקשורת - השוו את החבילה שלכם מול מבצעים של חברות אחרות אחת לחצי שנה.
בדקו את הביטוחים שלכם
ישראלים רבים מחזיקים בביטוח משלים של קופת החולים ובמקביל בביטוח בריאות פרטי, מבלי לבדוק אם קיימת חפיפה בין הכיסויים. לעיתים מדובר בתשלומים כפולים על שירותים רפואיים כמו ניתוחים, ייעוץ עם מומחים ובדיקות הדמיה. כדי לצמצם הוצאות מיותרות, מומלץ לבדוק את הפוליסות ולהשוות בין הכיסויים של ביטוח הבריאות המשלים לבין אלה של הביטוח הפרטי. חיסכון כזה עשוי להגיע לאלפי שקלים בשנה למשפחה.
עברו על הדוח השנתי של התוכנית הפנסיונית
בימים אלו נשלחים לעמיתים בקופות הגמל, קרנות פנסיה, תכניות הביטוח וקרנות השתלמות, דוחות שנתיים הכוללים מידע חשוב שכדאי לתת עליו את הדעת, להתעמק ואף להיעזר באנשי מקצוע ויועצים המתמחים בנושא במידת הצורך.
אז רגע לפני שאתם מוחקים את המייל או מכניסים למגירה את הדו"ח שקיבלתם עברו על הנתונים.
בדקו למשל מה גובה דמי הניהול שאתם משלמים ואיפה הם עומדים בהשוואה לממוצע. אם תגלו שדמי הניהול שאתם משלמים גבוהים מהממוצע או לא לפי ההסכם, מומלץ לטפל בכך ויפה שעה אחת קודם. אחוז דמי הניהול יכולים להיות שווים מאות אלפי שקלים בעתיד, שווה להתעכב על הסעיף הזה. בנוסף, השוו בין הניכויים בתלוש השכר להפקדות החודשיות וודאו שהסכומים תואמים. במידה וקיימות אי התאמות יש לבדוק זאת מול המעסיק.
לפירוט נוסף בנושא זה אתם מוזמנים לקרוא את הכתבה הבאה - לחצו כאן
לסיכום, ניקיון פיננסי הוא לא רק לפסח - הוא דרך חיים. במיוחד בתקופה של יוקר מחייה, כשכל שקל חשוב, "ביעור החמץ" הכלכלי שלנו יכול לעשות את ההבדל בין להיות תמיד במינוס לבין לצבור חיסכון ולהרגיש בטחון כלכלי.
האתגר הגדול הוא לשמור על הניקיון לאורך זמן. כמו שאחרי פסח צריך להמשיך לנקות את הבית באופן שוטף, כך גם בענייני כספים - הקפידו על שגרות של בקרה וניהול כספי שבועיות וחודשיות.
חג חירות כלכלית שמח!