Glossary tooltip block

%title% %summary%

Breadcrumbs

מתנהלים נכון עם תקציב מוגדר

לא חוסכים מספיק לעתיד? התנהלות פיננסית נכונה תעזור לכם בכך

 

כולם יודעים עד כמה חשוב לחסוך ביום יום לצורך מטרות עתידיות. האם אתם מקפידים לחסוך או שאולי אתם מרגישים שההוצאות השוטפות לא משאירות לכם כסף לחיסכון? 4 צעדים להתנהלות פיננסית נכונה ואחראית יכולים לשפר את מצבכם הפיננסי.

 

1. מודעות אמיתית למצב

הצעד הראשון להתנהלות כלכלית נכונה היא להיות מודעים למצב האמיתי. איספו את כל המסמכים הפיננסים שקשורים להוצאות, להכנסות ולהתחייבויות שלכם. את כל נושא ההכנסות וההוצאות חשוב לבחון לטווח של 3-4 חודשים אחורה, על מנת שתקבלו את התמונה המלאה. הכניסו גם הוצאות שנתיות קבועות (כגון ביטוחים), גם אם לא שולמו במהלך חודשי הבדיקה.

 

ניתן להעזר בקובץ לתכנון וניהול התקציב שלכם של המרכז לצמיחה פיננסית המצורף פה בתחתית העמוד

 

 

במידה ויש לכם חיסכון חודשי כלשהו, הכניסו אותו גם לרשימות. 

זזז

 

 

2. בניית תקציב

לאחר שסיימתם לבחון את המצב, ניתן להתחיל לבחון איפה המקומות בהם ניתן להצטמצם. בניית התקציב היא חלק מהותי בתהליך ולכן אל תעשו זאת דרך אגב, אלא פנו לכם זמן ומיצאו מקום שקט לשבת ולבחון את הנתונים. במידה ואתם חלק מתא משפחתי, חשוב לעבור את התהליך יחד עם בן/בת הזוג. אל תבואו ממקום שיפוטי ואל תחליטו עבור החצי השני איפה לצמצם. קבלו החלטות משותפות ואפשרו דעות שונות משלכם. לאחר שהחלטתם מהם הסעיפים בהם ניתן לצמצם (וכמה), בידקו כמה כסף נישאר לכם כל חודש לחיסכון.

 

 

הקפידו להשאיר בצד 5% מהתקציב שישמש לכיסוי הוצאות לא צפויות בעתיד. 

זזז

 

 

3. חיים לפי תקציב

לאחר שקבעתם מהו התקציב המיועד לכל סעיף, צריך להמשיך ולהתנהל ביום יום לפי מה שנקבע. הכלל החשוב ביותר הוא לא לסטות מהתקציב הכולל. אם מצאתם שעל סעיף הוצאות מסוים אתם מוציאים יותר מהמתוכנן, חשוב מיידית לבצע התאמות בתקציב ולהוריד את הסכום הזה מסעיפים אחרים וזאת על מנת לא לחרוג שוב. הקפידו לרשום את כל ההוצאות שלכם, גם כאשר אתם משלמים במזומן ותכננו פגישה שבועית עם בן/בת הזוג לצורך בדיקת המצב ועדכון התקציב.

 

 

התנהלות במזומן או בכרטיס אשראי בלי תשלומים, תשפר משמעותית את יכולתכם לשלוט על ההוצאות. 

זזז

 

 

4. קביעת יעדי חיסכון

עכשיו כשאתם מתנהלים בצורה יותר מאוזנת ולאחר שבדקתם מהו הסכום שאתם יכולים להקצות לחיסכון חודשי, הגיע הזמן להתחיל ולחסוך. חשוב מאד שתגדירו לכם מהם בעצם היעדים לחיסכון שיפוץ המטבח, טיול לבת מצוה של הילדה או כל דבר אחר. כתוצאה מהיעדים יקבע בעצם טווח ההשקעה בו אתם מעוניינים. לא בטוחים במה כדאי להשקיע? יועצי ההשקעות ישמחו לסייע לכם לבחור מהו אפיק ההשקעה המתאים עבורכם ביותר.

 

 

את הסכום לחיסכון חשוב להקצות מיד עם קבלת המשכורת כדי לוודא שלא מבזבזים את הכסף. 

זזז

 

 

 

   

  אז מה כדאי לעשות כבר עכשיו?

 

 
סעיף 1 להוריד את קובץ ניהול התקציב  
     
סעיף 2 לאסוף את הניירת הפיננסית הרלוונטית לניהול התקציב  
     
סעיף 3 לקבוע מועד להעברת הנתונים מהניירת לקובץ ניהול התקציב  
     

 

 

 

הורדת קבצים