Glossary tooltip block
%title% %summary%Breadcrumbs
Breadcrumb
- דף הבית
- לתכנן את העתיד
- לרכוש השכלה גבוהה
- להיות סטודנט ולהסתדר כלכלית
להיות סטודנט ולהסתדר כלכלית
התנהלות פיננסית נבונה בזמן הלימודים
תקופת הלימודים מספקת לנו אתגרים רבים. עבור סטודנטים רבים מדובר בתקופה מאתגרת מאוד גם מבחינה פיננסית. איך שורדים אותה בלי להיכנס לבור כלכלי? הנה כמה דרכים, מניסיונם של אלה שכבר עשו זאת:
1. יותם מתל אביב: "אני מקבל מלגה במסגרת פרויקט חונכות שבו אני מתנדב".
ברוב המוסדות האקדמיים יש אפשרויות מגוונות לקבלת מלגת לימודים:
- בזכות הצטיינות בלימודים
- בזכות עשייה התנדבותית, למשל במסגרת פרויקט חונכות.
- מתוקף נתונים אישיים: ניתן למשל להגיש בקשה למלגה על בסיס ארצות מוצא, מצב סוציו-אקונומי, אזורי מגורים ועוד.
כדאי לבדוק את האפשרויות לקבלת מלגה עוד לפני תחילת הלימודים, אך ניתן גם במהלכם. גם אם המלגה לא מכסה את כל התואר, היא בהחלט יכולה לעזור בנטל תשלומי שכר הלימוד ולפנות חלק מהכסף שלכם לטובת כיסוי הוצאות שוטפות אחרות.
למידע על כלל האפשרויות למלגות, תוכלו לפנות לאגודת הסטודנטים במוסד האקדמי בו אתם לומדים.
2. נועם מנתניה: "אני משלב עם התואר עבודה במשרה חלקית בתחום הלימודים שלי. כשאסיים את הלימודים, כבר יהיה לי ניסיון מקצועי מתאים".
כדאי לחפש משרות סטודנט שמאפשרות חלקיות משרה ויכולות להשתלב עם שגרת הלימודים. עבודה סטודנטיאלית בתחום הלימודים שלכם תאפשר לכם לרכוש ניסיון רלוונטי ולהגדיל את הסיכויים למצוא עבודה במקצוע שלמדתם. לצד זה, לא מעט ארגונים נותנים לסטודנטים המועסקים אצלם במשרה חלקית, הזדמנות להיקלט לעבודה במשרה מלאה בארגון עם סיום הלימודים.
שילוב של עבודה בתחום הלימודים יכול לתת משמעות בשטח לתיאוריה הנלמדת.
3. יעל מדימונה: "חשבון הבנק שלי מוגדר כ"חשבון סטודנט" ואני נהנית מהטבות".
חשבון סטודנט יכול לחסוך לכם עשרות שקלים בכל חודש ומאות שקלים בשנה. ברוב הבנקים יש אפשרות להגדיר את החשבון כחשבון 'סטודנט' וליהנות מהטבות שונות בתקופת הלימודים, כגון הנחה או פטור מעמלות מסוימות, הנחה או פטור מתשלום דמי כרטיס אשראי, ריבית מופחתת על הלוואות והטבות נוספות.
בדקו באתר הבנק שלכם אילו הטבות מגיעות לכם במסגרת חשבון סטודנט.
4. לימור מחיפה: "גיליתי שאני יכולה לקבל הנחה משמעותית בארנונה".
בערים רבות בארץ, סטודנטים ששוכרים דירה בעיר במהלך הלימודים יכולים לקבל הנחה בתשלום הארנונה, ומדובר בסכום לא מבוטל. קבלת ההנחה מותנית במילוי טופס בקשה ובצירוף מסמכים נוספים, כגון אישור לימודים, מערכת שעות, חוזה שכירות ותלושי שכר. קבלת ההנחה וגובהה תלויות ברמת ההכנסה ולעיתים גם כפופה לעמידה בתנאים נוספים, בהתאם לכללים הקיימים ברשות המקומית.
תוכלו לברר פרטים על אופן הגשת הבקשה וגובה ההנחה שמגיעה לכם באתר העירייה הרלוונטית.
5. אורון מנס-ציונה: "כשאסיים את הלימודים אקנה מכונית חדשה. כרגע אני עובד במשרה חלקית וזה לא הזמן להתחייב על תשלומים לטווח ארוך".
ברוב המקרים, תקופת הלימודים היא תקופה לא יציבה מבחינה פיננסית, ולכן לא בטוח שכדאי לבצע במהלכה רכישה גדולה או להתחייב מראש לפריסה ארוכה של תשלומים. עם זאת, לפעמים ההוצאה היא הכרחית, לדוגמה כאשר נכנסים לגור בדירה לא מרוהטת או כשמתקלקל המקרר. אם נאלצתם לבצע רכישה משמעותית – תכנון ההוצאות אל מול ההכנסות יכול לעזור לכם בחישוב הפריסה לתשלומים, בעיקר בחודשים שבהם יש צפי להכנסות נמוכות יותר, כמו למשל בחגים או בתקופת בחינות. כשמדובר בהוצאות קבועות, ולא ברכישה גבוהה חד פעמית, השתדלו עד כמה שניתן שלא לפרוס אותן לתשלומים.
לפני שאתם מתחייבים לתשלומים לטווח ארוך, בדקו מה התקציב שלכם והאם ההכנסה החודשית שלכם יציבה מספיק כדי לאפשר זאת.
6. לירון מקצרין: "עדכנתי את מקום העבודה על סיום התואר וקיבלתי הטבת מס ששווה לי עשרות שקלים בחודש".
מי שסיים לימודים לתואר ראשון או שני במוסד אקדמי המוכר במועצה להשכלה גבוהה, או לימודי מקצוע המוכרים ע"י מוסד ממשלתי (לדוגמה: הנדסאי, טכנאי), יכול לקבל נקודות זיכוי בתלוש השכר, בהתאם לתנאים שהוגדרו ע"י רשות המיסים. כדי לזכות בהטבת המס, יש לעדכן את מקום העבודה ולמלא את הטפסים המתאימים בצירוף אישור על סיום הלימודים. לזכאים תינתן ההטבה בשנת המס העוקבת לשנה שבה הסתיימו הלימודים. כדאי לעקוב אחרי תלוש השכר ולוודא שנקודות הזיכוי אכן מתעדכנות. תוכלו להיכנס לאתר רשות המסים ולברר האם מגיעות לכם הטבות מס נוספות כסטודנטים וכבוגרי תואר.
תקופת ההטבה תלויה במספר משתנים, כמו שנת סיום הלימודים, ונמשכת עד 3 שנים לכל היותר.
7. מירי מבאר שבע: "אני שולפת את כרטיס הסטודנט שלי בכל הזדמנות וחוסכת בזכותו עשרות ואפילו מאות שקלים בחודש".
סטודנטים יכולים ליהנות ממגוון הנחות: בכניסה לאתרים שונים, בתחבורה ציבורית, במוזיאונים, בסרטים, בהופעות ועוד. לכן, לפני ביצוע רכישה בדקו האם יש הנחה לסטודנטים. אולי תופתעו לגלות שמגיעות לכם יותר הטבות ממה שחשבתם. ברוב המקרים תוכלו למצוא באתר אגודת הסטודנטים רשימה מרוכזת של בתי עסק מקומיים שנותנים הנחות לסטודנטים.
אם חשבתם לקפוץ לחו"ל בחופשת הסמסטר, בדקו את האפשרות להנפיק כרטיס סטודנט בינלאומי, הכולל הטבות שיכולות לחסוך לכם כסף בחופשה.
הטבות נוספות לסטודנטים ובוגרי לימודים תוכלו למצוא באתר כל זכות.
אז מה כדאי לעשות כבר עכשיו?
|
||
לבקש מאגודת הסטודנטים רשימת מלגות לימודים | ||
להגדיר את חשבון הבנק כחשבון 'סטודנט' ולבדוק באתר הבנק אילו הטבות מגיעות לסטודנטים | ||
לבדוק באתר העירייה איך מגישים בקשה להנחה בארנונה ולבצע את הפעולות הנדרשות | ||
*אי עמידה בפירעון ההלואה עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל.
**האמור כאן הינו בבחינת מידע והסברים כלליים בלבד, אינו מהווה יעוץ פנסיוני או יעוץ אחר, ואינו מהווה תחליף ליעוץ פנסיוני או פיננסי, בהתאם לעניין, המותאם ללקוח ולצרכיו האישיים. ההסברים הינם כלליים ובהתאם לחוק והכללים הידועים במועד העלאת התכנים לאתר.