Glossary tooltip block

%title% %summary%
Tooltip text

חיסכון: מתי ואיך כדאי להתחיל?

הילד החליט שהחיים בבית ישתפרו משמעותית אם תקנו לו מחשב חדש?

נצלו את ההזדמנות כדי לתרגל עם הילד חיסכון. הגדירו יחד איתו "תוכנית חיסכון" למטרה שלו, כך שכל חודש יישאר מדמי הכיס סכום מסוים בצד שאותו קבעתם יחד. ניתן להציע לו ריבית על כל סכום שייחסך על מנת להעצים את התגמול על החיסכון.

 

הילד מבקש מתנה יקרה ליום ההולדת?

זאת הזדמנות מצוינת לתרגל עם ילדכם חיסכון וניהול של תקציב. הציעו לו כמתנה להשוות כל סכום שיחסוך עד יום ההולדת. כך הוא גם יקבל מכם חצי מהסכום הכולל כמתנת יום הולדת, וגם ירוויח תרגול חשוב לחיים.

 

 

הצעדים הראשונים בדרך לחיסכון משלו

 

הציבו מטרה לחיסכון

עודדו את הילד להגדיר לעצמו מטרה אחת או יותר. כך יגדלו הסיכויים שיתמיד בהפרשת הכספים לחיסכון. 

 

עליון

למידה מטעויות היא הכי כואבת, וכתוצאה מכך גם הכי משמעותית. לכן, גם אם הילד מתפתה לקנות מוצר חסר ערך הוא למעשה לומד "דרך הרגליים" וצובר ניסיון כלכלי, כך שלעתים מוטב לאפשר לו לקנות את המוצר. זאת כמובן בתנאי שהרכישה אינה נוגדת את הערכים המשפחתיים שלכם או מסכנת את הילד. 

 

תחתון

 

 

הגדירו את הסכום ואת משך תקופת החיסכון

בררו מהו הסכום הנדרש, וחשבו יחד את הסכום שילדכם יכול לחסוך מדי חודש ואת משך הזמן שיידרש לכך. ניתן להגדיר שתי קופות חיסכון, האחת לטווח הקצר עבור הוצאות היומיום והשנייה לתכניות עתידיות רחוקות יותר.

 

הפקידו את הכסף יחד ונהלו מעקב משותף בשוטף

בין אם אתם מגיעים פיזית לבנק או מבצעים את הפעולה באתר הבנק ברשת, הפקידו יחד את הכסף בחיסכון שרשום על שם הילד, שתפו אותו ביתרה הקיימת ודברו איתו על דרכים נוספות לחיסכון.

 

עליון

פתחתם כבר חשבון צעיר? תוכלו לגשת יחד לסניף ולבחור את התכנית המשתלמת ביותר עבורו. 

 

תחתון