Glossary tooltip block

%title% %summary%
Tooltip text

שינויים בהרגלי הצריכה

נערכים פיננסית להרחבת המשפחה

1. התחילו עם רשימה

הצעד הראשון הוא להכין מראש רשימה של כל מה שנחוץ לכם ולהגדיר את הצרכים הראשוניים שלכם.

תמונה של תינוק ישן ברוגע ולידו דובון. איורים של מוניטור קטן ומובייל, הכיתוב: "בקבוק? מוצץ? כדאי לקנות 1 או 2 עד שתדעו לאיזה מהם התינוק יתחבר יותר"

 

2. חפשו קופונים ומבצעים 

ההוצאות השוטפות הגדולות ביותר על תינוקות הן בדרך כלל על טיטולים, מגבונים לחים ותחליפי חלב. ברשתות מסוימות אפשר להירשם למועדון חברים, ולקבל הנחות וקופונים במייל על מוצרים אלה.

 

בפנייה ישירה לחברות שונות, ניתן לקבל מגוון דוגמיות של מוצרים – החל מחיתולים, תחליפי מזון ועד תכשירים שונים ומוצרי טואלטיקה לתינוקות.

 

3. תוכנית חיסכון לכל ילד

תוכנית החיסכון של ביטוח לאומי, מפקידה מדי חודש 50 ₪ לכל ילד. אתם יכולים להוסיף על סכום זה סכום נוסף. באתר של ביטוח לאומי, ניתן למצוא פרטים על קופת הגמל או הבנק שבהם ינוהל החיסכון. 

 

4. היערכו ליום שאחרי חופשת הלידה

עד גיל שלוש המסגרות לפעוטות לא מסובסדות, וכדאי למצוא כבר בשלב חופשת הלידה את הפתרון שיתאים ליום שאחרי סיומה. בצעו השוואה בין המסגרות השונות מוקדם ככל הניתן, כך שתישאר לכם האפשרות לבחור ביניהן.

 

5. עדכנו את תאגיד המים האזורי על הגידול במספר הנפשות בבית

רחצה באמבטיה באופן יומי מביאה לעלייה משמעותית בצריכת המים שלכם. אם לא תעבירו הצהרה בדבר מספר הנפשות בבית לתאגיד המים האזורי, יחויב חשבונכם התקופתי לפי תעריף גבוה יותר על הצריכה העודפת.

 

6. היערכו לחודש אוגוסט

למרות שהמעונות פעילים רק 8 ימים בחודש אוגוסט, ברובם עדיין צריך לשלם בעבור חודש מלא, וזאת בנוסף לעלות הקייטנה ולניצול ימי החופשה מהעבודה. לכן, מדי חודש שימו סכום קטן בצד לתקציב אוגוסט. תכננו את אוגוסט מראש  וקחו בחשבון הוצאות כמו נופש, בייביסיטר וקייטנה.