Glossary tooltip block
%title% %summary%- 1
- 2
- 3
-
4
אני רק שאלה
תשובות לשאלות גולשים
Breadcrumbs
Breadcrumb
- דף הבית
- להפוך את המינוס לפלוס
- איך לצאת ממשבר לצמיחה
- המדריך לניהול תקציב משפחתי מאוזן
- בונים את התקציב המשפחתי
בונים את התקציב המשפחתי
מסגרת התקציב המשפחתית מורכבת מסך כל ההכנסות שלכם נטו. על מנת לעמוד במסגרת זו, חלקו את ההוצאות שלכם באופן הבא:
1. 10% חיסכון/כיסוי המינוס
בסעיף זה יש לכלול את הסכומים המועברים לחיסכון. התייעצו עם בנקאי או יועץ ההשקעות בסניף על אפיק החיסכון המתאים לכם ולמטרותיכם. אתם במצב של מינוס בחשבון? הקצו במקביל סכום לחיסכון וסכום נוסף שינותב באופן קבוע לחיסול המינוס. לחלופין, יעדו את הסעיף כולו לטובת סגירת המינוס וחיזרו לחסוך לאחר איזון החשבון. המטרה היא שההפקדה לחיסכון תהפוך להוצאה שגרתית, בדומה להוצאה על מזון או משכנתא.
2. 5% בלת"מ
הוצאות לא צפויות עלולות להעיק על התקציב אם לא נערכים אליהן מראש. לכן, השאירו תמיד סכום כסף פנוי, זמין ונזיל להוצאות בלתי מתוכננות, כגון מקרר שהתקלקל, טיפולי שיניים למבוגרים וטיפולי אורתודנטיה לילדים וכיו"ב.
3. 30% התחייבויות
סעיף זה כולל את ההחזרים החודשיים בעבור הלוואות ומשכנתא, אם יש לכם. צמצום ההוצאות בסעיף זה לפחות מ 30% יאפשר לכם להקציב יותר להוצאות המחייה או החיסכון. במקרה שסך ההוצאות בסעיף זה עולה על 30%, בדקו בבנק אפשרות לאיחוד הלוואות ופריסה מחדש או למחזור משכנתא.
4. 55% הוצאות מחייה
סעיף זה כולל את ההוצאות על חשמל, מזון, מים, ארנונה, דלק, ביטוחים, מקווה, תספורות, סירוק פאה, ציוד לבית ספר, ביגוד ועוד. כל אלו ועוד רבות אחרות מהוות את הוצאות הצריכה השוטפת שלכם, והן תלויות בהתנהלות האישית שלכם. למעשה, אלו הן ההוצאות שביכולתכם לצמצם משמעותית על מנת שלא תיאלצו לוותר על צרכים חשובים יותר הכלולים בסעיפים הקודמים.
איך תוכלו לצמצם את הוצאות המחייה שלכם?
הכינו מדרג חשיבות להוצאות השונות בהתאם לערכים ולצרכים שלכם כמשפחה. התחילו מההוצאות בעלות סדר החשיבות הגבוה ביותר מבחינתכם, למשל: הוצאות בתחום הבריאות כמו טיפולים או ציוד מיוחד, הוצאות בתחום החינוך כמו חוגים או שיעורי עזר, חיסכון לשמחות, בריתות, בר מצווה - לתפילין ולהוצאות הארוע עצמו ועוד. צמצמו פעילויות והוצאות לפי סדר החשיבות שלהן. לדוגמה, בהוצאות על מזון – תוכלו לצמצם קנייה של מותגים ולקנות תחליפים זולים ואיכותיים. בהוצאות החשמל – תוכלו לצמצם שימוש במוצרים שצורכים הרבה חשמל, כמו מייבש למשל.
ממש כמו ההוצאות המשתנות, גם ההוצאות הקבועות שלכם תלויות בהתנהלות שלכם. ההוצאה של חשבון החשמל למשל, היא הוצאה קבועה שמגיעה כל חודשיים כמו שעון, אבל גובה התשלום עצמו תלוי בהתנהלות שלנו ובצריכה שלנו.
ראו קובץ ניהול תקציב של המרכז לצמיחה פיננסית בתחתית העמוד
הורדת קבצים
-
קובץ ניהול תקציב
הורידו