Glossary tooltip block

%title% %summary%
Tooltip text

Breadcrumbs

חמשת מקורות המימון העיקריים בדרך לתואר

תוכלו להשיג את הסכום הדרוש למימון תקופת הלימודים ממספר מקורות:

 

אינפוגרפיקה שמתארת את חמשת מקורות המימון העיקריים בדרך לתואר: מענק שחרור, מלגות, עבודה, חסכונות והורים

 

נצלו את מענק השחרור מהצבא

אם טרם עברו שבע שנים מאז שהשתחררתם מהצבא, אתם זכאים למענק ולפיקדון אישי, אותם תוכלו לנצל למימון הלימודים. לבירורים בדבר הזכאות וגובה הפיקדון היכנסו לאתר הקרן והיחידה להכוונת חיילים משוחררים.

 

חפשו מלגות שמתאימות לכם

קיימים גופים וגורמים רבים אליהם תוכלו לפנות בבקשה למלגת לימודים. ישנן מלגות כמו פר"ח, מפעל הפיס, אימפקט ועוד שניתנות בעבור שעות התנדבות, וכן מלגות הניתנות על בסיס פרמטרים כגון מצב סוציו-אקונומי, תחום לימודים, מקום מגורים, הצטיינות ועוד. באתר לימודים בישראל תמצאו מעל 1,000 מלגות שונות, ובאתר אגודת הסטודנטים תוכלו להגיש בקשות למגוון עשיר של מלגות.

 

מצאו עבודה שתיתן לכם כסף וניסיון

עבודה במשרה חלקית או מלאה (בהתאם למסגרת הלימודים שלכם) תאפשר לכם לממן לפחות חלק מהעלויות שלכם בתקופת הלימודים. מעבר לכסף שתרוויחו, תוכלו להתחיל לצבור ניסיון שיתרום לכם ויעשיר את קורות החיים שלכם, בעיקר אם תמצאו עבודה שקשורה לתחום הלימודים בו בחרתם. ברוב המוסדות, אגודת הסטודנטים מציעה מגוון משרות לפי תחומים.

 

משכו חסכונות, והמשיכו לחסוך

תוכלו להשתמש בחסכונות שחסכתם, שההורים חסכו עבורכם או "בחיסכון לכל ילד" שפתח ביטוח לאומי (החל מינואר 2017). בדקו בתנאי החיסכון מהי תחנת היציאה הקרובה בה תוכלו למשוך את הכסף ומה גובה הקנס בגין שבירת החיסכון אם אין תחנת יציאה קרובה. אם השתמשתם בכספי החיסכון, השתדלו להפקיד בחיסכון חדש סכום חודשי מסוים, אפילו קטן, לטובת יעדים עתידיים. 

 

תמונה של קופת חסכון מלאה במטבעות ולידה עוד מטבעות, איור של כובע סיום לימודים, הכיתוב: "חשוב להמשיך ולחסוך גם בתקופת הלימודים"

 

האם כדאי לקחת הלוואת סטודנט למימון הלימודים?

הלוואה גדולה יכולה להשאיר אתכם עם חוב לאחר בחינות הגמר, ולהשפיע על החלטותיכם בכניסה לעולם התעסוקה. לכן, העדיפות היא להיעזר תחילה במקורות מימון אחרים. אם בחרתם לקחת הלוואה, השתדלו שגובהה יהיה נמוך ככל הניתן, וזכרו להשוות בין מספר הצעות לקבלת התנאים הטובים ביותר.