Glossary tooltip block

%title% %summary%
Tooltip text

Breadcrumbs

עלויות הליך הקבורה

לכתו של אדם אהוב מלווה בצער עמוק ובגעגוע. מעבר לכאב שבאבדן, נאלצים הנשארים מאחור להתמודד גם עם הביורוקרטיה הכרוכה בתהליך הפרידה. אספנו עבורכם מידע חשוב בנוגע לעלויות הצפויות בהליך הקבורה

 

עלויות הפקת מסמכי הפטירה  

ברוב המקרים הפקת המסמכים היא חינמית. עליכם להוציא הודעת פטירה, רישיון קבורה, תעודת פטירה ובמקרה של פטירה בבית, גם אישור מהמשטרה. כמו כן, במקרה של פטירה בבית, על הוצאת הודעת הפטירה על ידי רופא או צוות מד"א  תצטרכו לשלם כ-700 ₪.

 

הידעת עליון

חשוב שתשמרו את המסמכים הרפואיים ומסמכי הפטירה. אתם תידרשו להם בהמשך במימוש הירושה, הצוואה ובהפעלת הביטוחים השונים.

 

הידעת קו תחתון

 

עלויות טקס הקבורה והלוויה

 

אילו עלויות קבורה משלם הביטוח הלאומי?

הביטוח הלאומי משלם דמי קבורה המכסים את עלויות מקום הקבורה, הובלת הנפטר לבית העלמין, טהרה ותכריכים, קבורה, ניהול הלוויה וקביעת שלט זמני על הקבר. התשלום מועבר ישירות מהביטוח הלאומי לחברה קדישא.

 

על בקשות מיוחדות, או במקרים חריגים, ידרשו מכם תשלום נוסף

הימצאות מקום הפטירה בתחום רשות מקומית שונה מזו שמקום הקבורה נמצא בה, שמירת הנפטר בחדר קירור, ובחירת אופן קבורה שונה מזה שהוצע בחינם על ידי חברה קדישא, כל אלה הם דוגמאות למקרים הכרוכים בעלות נוספת. לחישוב העלויות הללו תוכלו להיעזר במחשבון דמי קבורה של הביטוח הלאומי. 

 

הידעת עליון

משפחתו של תושב ישראל שנפטר בחו"ל  זכאית גם היא לקבל דמי קבורה, בין אם הקבורה היא בארץ ובין אם היא בחו"ל. 

 

הידעת קו תחתון

 

 

עלויות נוספות של טקס הלוויה שכדאי לקחת בחשבון

עלויות הדפסת מודעות אבל, ארגון אוטובוסים להלוויה, סידור פרחים, מלווים נוספים לצורך השלמת מניין, ותשלום עבור מסלול לוויה מיוחד אם תבחרו מסלול שאינו ממקום הפטירה לבית העלמין (למשל לצורך הספד או חלוקת כבוד אחרון). 

 

בתמונה פרח סביון ששערות התפרחת שלו מתבדרות ברוח ועפות, איור של נר זיכרון וכיתוב: "הנציחו את יקיריכם לאור התקציב שברשותכם"

 

עלויות מקום הקבורה 

 

תוכלו לקבל מקום קבורה בחינם

חברה קדישא יציעו לכם מקום קבורה חינם, לרוב בקבורת סנהדרין (בקיר) או קבורה בקומות.

 

בחירת מקום הקבורה תעלה לכם כסף רב

אם תרצו מקום קבורה שונה מזה שהוצע לכם בחינם מחברה קדישא, תוכלו לבחור חלקת קבר בחלקות "חריגות" או בבתי עלמין סגורים. עלויות הבחירה נעות סביב עשרות אלפי שקלים. תוכלו למצוא את רשימת בתי העלמין הסגורים בארץ באתר של הביטוח הלאומי.

 

תעריף אחר לסוגי הקבר השונים

ישנם כמה סוגי קבר: קבורת שדה, קבורת זוגית, קבורת מכפלה ועוד. התעריף עבור כל סוג קבר משתנה מבית עלמין אחד לשני. תוכלו לבדוק את האפשרויות העומדות לרשותכם, והמחיר שלהן, באתר חברה קדישא באזור המגורים של הנפטר. 

 

הביטוח הלאומי מממן את מרבית סוגי הקבורה

דמי הקבורה מממנים את מרבית סוגי הקבורה (קבורה דתית, קבורה לא דתית וקבורה אזרחית), אך לא את האפשרות של שריפת הגופה, שמחירה נע סביב עשרת אלפים שקלים. תוכלו לבדוק אם בית העלמין באזורכם נמצא בהסדר דמי הקבורה של הביטוח הלאומי במחשבון דמי הקבורה. שימו לב שסימנתם נכון את סוג הקבורה הרצויה לכם.

 

הידעת עליון

במידה ותרצו לקבור את יקירכם בארון, תוכלו לעשות זאת רק במסגרת קבורה אזרחית. עלות ארון קבורה סטנדרטי נעה סביב 700-800 ₪. 

 

הידעת קו תחתון