Glossary tooltip block

%title% %summary%
Tooltip text

לייצר הכנסות נוספות

 

חשבו על דרכים להגדלת ההכנסה כמו אפשרות להעלאה בשכר, עבודה בשעות נוספות או הרחבת תפקידכם בעבודה תמורת תוספת שכר. תוכלו גם לעבוד בעבודה נוספת. ישנן עבודות המאפשרות גמישות ולא פוגעות בעבודה הקיימת כמו עבודות בית, מחשוב, דיוור, קידום מכירות בבית, בייביסיטר ועוד. 

 

היעזרו בחברים ובמשפחה. אל תתביישו לשתף בבעיה אליה נקלעתם ולבקש עצה פיננסית. תוכלו גם לבדוק איתם היתכנות של עזרה כלכלית. מוטב לבקש עזרה לפני שהבעיה גדלה, בשלב שבו עוד ניתן לעזור.

 

הידעת עליון

חשוב לכסות גם חובות משפחתיים או חובות לחברים. קבעו מולם הסדר תשלום מפורט וברור, גם אם אתם מתכוונים להתחיל לשלם מאוחר יותר. הקפדה על בהירות יוצרת מחויבות לחוב ומפחיתה אי נעימויות. 

 

הידעת קו תחתון

 

 

בדקו אפשרות להשכיר את הנכס שברשותכם ולשכור נכס זול יותר. צעד זה יאפשר לכם להגדיל את ההכנסה החודשית שלכם ולכסות חלק מהחובות. 

 

ניתן גם לשקול למכור נכס. מכירה של נכס משמעותי, אפילו בית, יכולה להיות צעד קיצוני וקשה אך לפעמים זהו הצעד הנדרש. לעתים עדיף למכור את הבית באופן יזום (ולעבור לבית זול יותר), כדי לקבל עבור הבית את המחיר המקסימלי כמה שיותר מהר לפני שהחוב יתפח. מכירה כזו עדיפה על מכירת הבית במסגרת הליך משפטי, אז ינוכו מהתמורה שתתקבל סכום החוב וההוצאות המשפטיות בגין המכירה, ואתם תקבלו פחות. מכירת הבית תאפשר את תשלום המשכנתא לבנק, וכיסוי שאר החובות באמצעות הסכום שנשאר. וודאו כי יישאר מהמכירה סכום כסף גבוה מספיק כדי להתחיל מחדש – שכירת דירה, הוצאות מחייה שוטפות וכד'. 

 

תמונה של בית ושלט "למכירה" עליו, איור של מפתח, כיתוב: "למרות הקושי, לפעמים עדיף למכור את הבית"

 

   

  אז מה כדאי לעשות כבר עכשיו? 

 

 
סעיף 1 להקדיש זמן לחשיבה על דרכים אפשריות להגדיל הכנסה  
     
סעיף 2 לשתף בני משפחה או חברים במצבכם  
     
סעיף 3 לבחון את מצב החובות ואת האפשרות לפרוס אותם מחדש  
                

 

*אי עמידה בפירעון ההלואה עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל. 

**האמור כאן הינו בבחינת מידע והסברים כלליים בלבד, אינו מהווה יעוץ פנסיוני או יעוץ אחר, ואינו מהווה תחליף ליעוץ פנסיוני או פיננסי, בהתאם לעניין, המותאם ללקוח ולצרכיו האישיים. ההסברים הינם כלליים ובהתאם לחוק והכללים הידועים במועד העלאת התכנים לאתר.