Glossary tooltip block

%title% %summary%
Tooltip text

Breadcrumbs

הסכם ממון: להחליט איך יחולק הרכוש שלכם

מה קובע החוק לגבי חלוקת רכוש ומה מסדיר הסכם ממון?

 

אם לא ערכתם הסכם ממון, הרכוש שלכם יחולק לפי החוק

חוק יחסי ממון בין בני זוג קובע כי אם בני זוג לא ערכו ביניהם הסכם ממון, בעת הפרידה כל אחד מהם יהיה זכאי למחצית השווי של כלל הנכסים שנצברו במהלך החיים המשותפים, למעט נכסים שהיו שייכים לאחד מהם לפני הנישואין או שניתנו בירושה או במתנה במהלך הנישואין. החוק חל על זוגות שנישואיהם מוכרים על ידי המדינה. במקרה בו בני הזוג ערכו ביניהם הסכם ממון ואישרו אותו בהתאם לחוק, יחולק הרכוש על פי ההסכמות ביניהם.

 

 

הסכם ממון מאפשר לכם להחליט כיצד לחלק את הרכוש

מדובר בחוזה שבני הזוג יכולים לערוך ביניהם בכל שלב של חייהם, בו הם קובעים בעצמם איך יחולק הרכוש שלהם במקרה של פרידה. בני הזוג יכולים להגיע להסכמות הן לגבי הרכוש שצברו לפני הזוגיות, הן לגבי רכוש שנצבר בעת היותם זוג, והן לגבי הרכוש שיצברו בעתיד במהלך הזוגיות. באפשרותם להגדיר האם הרכוש יהיה משותף לגמרי, נפרד, או יחולק ביניהם בכל אופן שיבחרו. במקרה של פרידה, הסכם כזה עשוי למנוע חילוקי דעות קשים על אופן חלוקת הרכוש. 

 

ישנם מספר מצבים שבהם בני זוג עשויים להעדיף לחתום על הסכם ממון, למרות קיומו של החוק:

 

  • כאשר בני הזוג לא התחתנו או שנישואיהם אינם מוכרים על ידי המדינה, החוק אינו רלוונטי.
  • כאשר הרקע הכלכלי של בני הזוג שונה מאוד זה מזה, ויש הבדל משמעותי בכמות הנכסים שכל אחד מהם מביא איתו. דוגמאות לכך הן כשלאחד מבני הזוג יש עסק, כשאחד מבני הזוג מגיע לקשר עם נכס משפחתי כמו נחלה או מקבל סיוע כלכלי מההורים ועוד. חשוב לדעת שההסכם לא נועד רק להבטיח את חלקו של הצד ה"עשיר" בזוגיות, אלא גם להבטיח חלק הוגן לבן הזוג שהגיע לזוגיות עם פחות נכסים.
  • כשהמצב משפחתי מורכב. לדוגמה, כאשר לאחד מבני הזוג יש מחויבות לילדים מזוגיות קודמת.
  • כשבני הזוג פשוט מעוניינים להחליט בעצמם איך לחלק את הרכוש, גם אם הגיעו לקשר כאשר הם פחות או יותר שווים מבחינה כלכלית.
 

למה דווקא עכשיו, כשהכל טוב?

נכון שהיום העתיד נראה ורוד, והלוואי שהוא יישאר כזה. אבל אולי דווקא משום שהתקשורת ביניכם טובה, ואתם רק רוצים האחד בטובתו של האחר, זה הזמן לשבת יחד ולהחליט מה עושים אם חלילה יום אחד תיפרדו.

 

העלאת הנושא בעדינות וברגישות תקל על הקושי בניהול השיחה

קודם כל, כדאי להסביר לצד השני שהעלאת הנושא לא מרמזת בשום צורה על רצון להיפרד או על חוסר אמונה בקשר, אלא נועדה להבטיח שאם חלילה תיפרדו לא תיקלעו לסכסוכים במצב שהוא מורכב ממילא. שנית, כדאי להבהיר שהמטרה היא להגן על העתיד של שניכם. בכל מקרה, רצוי להעלות את הנושא ברגישות ולהדגיש את הצד החיובי שבעניין.

 

 

בשורה התחתונה: הסכם ממון מאפשר לכם להחליט בזמן הזוגיות כיצד יחולק הרכוש שלכם במקרה של פרידה.

זזז