Glossary tooltip block

%title% %summary%
Tooltip text

איפה ישתלם לכם ללמוד?

בחירה במוסד הלימודים הנכון עבורכם יכולה לשפר משמעותית את נקודת הזינוק שממנה תצאו לשוק העבודה ביום שאחרי. בשלב הבחירה, כדאי להתמקד במוסדות שאתם עומדים בתנאי הקבלה שלהם. כמו כן מומלץ לקחת בחשבון שני שיקולים עיקריים נוספים:

 

1. האם מסגרת הלימודים מתאימה ליכולות הכלכליות שלכם?

חפשו מוסד לימודים שמתאים ליכולות הכלכליות שלכם היום, כדי שבסיום התואר תוכלו לצאת לשוק העבודה "נקיים" וללא חובות כלכליים מתקופת הלימודים. במסגרת הבדיקה כדאי לשים לב לנקודות הבאות:

 

גובה שכר הלימוד

שכר הלימוד של אוניברסיטאות ומכללות שמתוקצבות על ידי המל"ג עומד על כ- 10,198 ₪ לשנה. לעומת זאת, במכללות הפרטיות שכר הלימוד גבוה משמעותית, והוא נע בין 20,000 ₪ - 40,000 ₪ לשנה. 

 

האם יש חובה לעבור מכינה או קורסים מקדימים?

אם כן, זכרו להוסיף את עלות המכינה בחישוב שכר הלימוד השנתי שלכם.

 

כמה זמן וכסף תצטרכו להשקיע כדי להגיע ללימודים?

חשבו את מחירי הנסיעה, הנוחות והזמן שתשלמו כדי להגיע ללימודים. במקרה שמוסד הלימודים קרוב לביתכם, אולי תעדיפו להישאר לגור עם ההורים על מנת לחסוך את זמן הנסיעה והוצאות שכר הדירה.

 

מקום לימודים קרוב יכול לחסוך זמן, כסף ועצבים

 

האם תוכלו ללמוד ולעבוד במקביל?

חפשו מסלולי לימודים גמישים, כמו הכשרות חוץ אקדמאיות, לימודי ערב או בימי שישי, האוניברסיטה הפתוחה, אוניברסיטאות מחו"ל וכו'. ייתכן שהלימודים במסלולים אלה יעלו יותר, אולם הם יאפשרו לכם לעבוד במקביל, ולממן את הלימודים.

 

הידעת עליון

כדי להימנע מצבירת חובות נסו לשלב בין מספר מקורות מימון עבור הלימודים, כמו מלגות, מענק השחרור מהצבא, עבודה, משיכת חסכונות ייעודיים, עזרה מההורים, ולעיתים אף הלוואת סטודנטים בתנאים מיטיבים.

 

הידעת קו תחתון

 

 

2. האם מוסד הלימודים יקנה לכם יתרון משמעותי בשוק העבודה?

בשוק העבודה הביקוש לעבודה עולה בדרך כלל על ההיצע. כדי שתוכלו להגיע עם יתרון אל מול המתמודדים האחרים, חפשו מוסד לימודים שיכשיר אתכם מקצועית, וייתן לכם ערך מוסף בעולם התעסוקה. בתהליך הבחירה קחו בחשבון את הנקודות הבאות:

 

איכות המרצים ויוקרת מוסד הלימודים

העדיפו מוסד שייראה טוב בקורות החיים שלכם, כמו אוניברסיטאות שנחשבות יוקרתיות יותר או מכללות שיש בהם מרצים מובילים בתחומם. חפשו קורסים עם מרצים איכותיים, וקבלו המלצות על קורסים מומלצים. הלמידה שלכם תהיה מעניינת ואפקטיבית יותר, וגם תגיעו לשוק העבודה עם יכולות וידע מרשימים.  

 

האם תקבלו כלים פרקטיים שנחוצים למקצוע?

בקשו המלצות מהעוסקים במקצוע ומסטודנטים בתחום  למוסד לימודים שנותן כלים מעשיים להשתלבות מוצלחת בשוק העבודה, כגון סדנאות לכתיבת קורות חיים, שיתוף פעולה עם חברות מובילות, התמחויות אצל דמויות מפתח בתחום ועוד.  

 

האם התעודה שתקבלו עונה על דרישות שוק העבודה? 

בדקו האם כדי להתקבל לעבודה בתחום צריך תואר שני, התמחות או הכשרה נוספת. קחו בחשבון שהשכר שתרוויחו בתקופת ההתמחות יהיה נמוך משמעותית, והיערכו מראש לתקופה זו. כדי לקצר את זמן ההכשרה חפשו מוסדות שמציעים מסלולים מקוצרים, כמו מסלול משולב לתואר ראשון ושני, תוכניות שמשלבות קורסים מקצועיים הכרחיים או כאלה המאפשרות להתחיל את ההתמחות כבר בזמן הלימודים. 

 

הידעת עליון

ישנם מקצועות שעל מנת לעסוק בהם נדרש לעבור רק קורס מקצועי. בדקו מהן דרישות הקבלה לתפקיד לפני שתקבלו החלטה. 

 

הידעת קו תחתון

 

 

   

  אז מה כדאי לעשות כבר עכשיו? 

 

 
סעיף 1 לבדוק מהן דרישות שוק העבודה במקצוע שבחרתם ללמוד. למשל, האם יש צורך בתואר שני, בהתמחות או בהכשרה נוספת.  
     
סעיף 2 לערוך מחקר על מוסדות הלימוד הרלוונטיים. למשל, גובה שכר הלימוד, עלות הנסיעות, גמישות מסלולי הלימוד ומוניטין מוסד הלימוד בעולם התעסוקה.