Breadcrumbs

פרק א': צרכנות נבונה – חיסכון של אלפי שקלים בשנה

לאחר שהבינו מה משפיע על הרגלי הקנייה, חוזרים דן וגולן לפגישות השבועיות בפארק. דן מנסה ללמד את גולן מספר טיפים לצרכנות נבונה.

 

פרק ב': הבלוג של דן: בקרה ודיוק של התכנית הכלכלית

בשלב הזה נלמד איך ליישם את התקציב ביומיום. זה דורש לבצע שינוי תודעתי ולהבין: חיים בתוך המסגרת.

 

האתגר: להיות מסודר

תלוי.

תשלומים קבועים כמו מים, גז וכו', כדאי להעביר להוראת קבע באשראי. כך לא תצטרכו לדאוג לתשלום. מינויים ודלק הם גם הוצאות שאפשר לשלם באשראי.

הוצאות שיותר קשה לעקוב אחריהן, כמו בילויים וביגוד, אפשר לנהל במזומן. מקציבים סכום מזומן קבוע ושומרים במעטפה. נגמר הכסף במעטפה? לא מוציאים יותר. נשאר כסף במעטפה בסוף החודש? שומרים לחודש הבא.

אשראי או מזומן

ומה הלאה?

 

אני יודע מניסיון אישי שזה לא פשוט בחודשים הראשונים. אבל חשוב לשמור על אורך רוח ועל גישה חיובית, כי יש עוד דרך לפנינו. כשהתחלתי את ההתערבות עם גולן, ידעתי שהוא יצליח כי הוא אדם אופטימי מטבעו. תאמינו בעצמכם ואל תתייאשו גם אם מעדתם - נפילות קורות כל הזמן, השאלה היא רק איך קמים מהן.

 

אם שמתם לב שחרגתם בסעיף מסוים בתקציב, ודאו שאתם מבצעים את ההתאמה הדרושה  בקובץ האקסל. כלומר, אם העליתם את התקציב עבור אחד הסעיפים, עליכם להוריד סכום זהה מתקציב של סעיף אחר.

 

ומה אם לא השתמשתם בכל הכסף בתקציב? במקרה כזה, הכסף שנשאר יוכל לשמש לאותו סעיף הוצאה בחודש הבא, או כהשלמה לסעיף אחר שהערכתם אותו בחסר. וכמובן, אם יש לכם אפשרות, זו הזדמנות נהדרת לשים קצת כסף בצד.