Glossary tooltip block

%title% %summary%
Tooltip text

על הפלוס ועל המינוס

מהי עמלת מסגרת אשראי ואיך לשלם פחות על המינוס

"החשבון שלי תמיד בפלוס, למה חויבתי בעמלה על מסגרת אשראי?"

גם אם חשבון הבנק שלכם מעולם לא היה במינוס, אם יש לכם מסגרת אשראי שמאפשרת לכם להיות במינוס במקרה הצורך, החשבון שלכם יחויב בעמלה רבעונית. ייתכנו הבדלים בגובה העמלה בין הבנקים.

 

"אז נבטל! למה לשלם עמלה סתם?"

אם אתם יודעים בוודאות שהחשבון שלכם תמיד בפלוס, יש אפשרות לבטל את מסגרת האשראי בחשבון. אולם, חשוב לזכור שביטול של מסגרת האשראי לא יאפשר לחשבון שלכם להיות במינוס אם פתאום יהיה בכך צורך, ולכן כדאי להתייעץ על כך עם הבנקאי. 

 

החשבון נכנס למינוס? אולי כדאי לקחת הלוואה

לרובנו זה קרה לפחות פעם אחת. תקופה קצת מאתגרת, הוצאות לא מתוכננות, והופ - חשבון הבנק במינוס. לעיתים עלויות הריבית על המינוס גבוהות יותר מהעלויות של לקיחת הלוואה. במקרה כזה, הלוואה לכיסוי המינוס יכולה לחסוך עשרות או אפילו מאות שקלים בשנה. יחד עם זאת, חשוב לזכור: כשלוקחים הלוואה לכיסוי המינוס אך לא משנים את ההתנהלות שהובילה אליו, אתם עלולים למצוא את עצמכם עם מינוס נוסף וגם עם הלוואה שעליכם להחזיר. רוצים להבין כמה עולה לכם המינוס? היכנסו למחשבון עלות המינוס.

 

תמונה של יד מושטת מעלה ומנסה לאחוז בגלגל הצלה בלב ים. איורים של פלוסים, הכיתוב: "לצאת מהמינוס ולא לחזור"

 

לצאת מהמינוס, ולא לחזור:

כדי לא למצוא את עצמכם שוב במינוס בקרוב, כדאי לבדוק מה גרם לכניסה למינוס ומה תוכלו לשנות בהתנהלות הפיננסית שלכם כדי לא לחזור אליו. לדוגמה, מעקב קבוע אחר ההוצאות לעומת ההכנסות, יסייע לכם להבין איפה אפשר לקצץ בהוצאות ולחסוך. אפשר למצוא באינטרנט שפע של אפליקציות וטפסים להורדה לניהול מעקב יעיל. אם צריך, עמותת פעמונים המייעצת בתחום כלכלת הבית, תוכל לסייע בשינוי ההתנהלות הפיננסית.